OVO JE HRANA KOJA SE NIKAD NE ZAMRZAVA: Može biti opasna za organizam ili će potpuno izgubiti svojstva

Photo: Pixabay/Ilustracija

Meso, bobičasto voće, kruh i povrće su namirnice koje se mogu zamrzavati, a to nam ujedno život čini mnogo praktičnijim, naročito u doba epidemije koronavirusom kada se svakodnevni izlasci u trgovine ne preporučuju.

No, neke stvari nikako nije pametno zamrzavati jer će ili postati opasna za jelo ili izgubiti na teksturi. Tako je, primjerice, vakumiranu hranu, jaja u bilo kakvom obliku, kavu, kremasti sir i mliječne proizvode, salate od piletine ili tune neprihvatljivo skladištiti na ovakav način.

Kuhana tjestenina će zamrzavanjem izgubiti okus i teksturu, pa će postati iznimno bljutava i gnjecava. Ponovno zamrzavanje već odmrznute hrane može biti itekako opasno za organizam jer se bakterije na taj način razmnožavaju rapidno.

Nikad nemojte zamrzavati konzerviranu hranu jer može eksplodirati, a ista je stvar s, primjerice, pivom. Krastavci će se zamrzavanjem pa odmrzavanjem pretvoriti u kašu, dok će krušne mrvice omekšati i nećete ih moći pravilno koristiti.


Još neke namirnice koje trebate zaobići kada je o zamrzavanju riječ su lubenica, naranče, pržena hrana, mlijeko, avokado, grožđe, sir, kečap, majoneza, jogurt, riža i vino, prenosi Dnevno.

Komentari