Zdravi čokoladni sladoled koji topi kilograme? Itekako je moguće, a znamo i recept!

Obožavate sladoled od čokolade ali ipak je ljeto pa želite zadržati svoje ‘tijelo za plažu’? Ili samo tražite zdraviju alternativu omiljenoj slastici? Kako god bilo, ova verzija čokoladnog sladoleda će vas oduševiti.

Niti jedan sastojak u ovom receptu nije nezdrav. Štoviše, oni bi vam čak mogli pomoći kod mršavljenja ili održavanja dijete. Samo su dva glavna sastojka – to su kakao i banane. Kako vam ovi sastojci pomažu u održavanju linije?

Kakao je odličan za ubrzavanje metabolizma, a brz metabolizam najbolji je saveznik na putu do vitke linije. On pomaže kod metabolizma masti i potiče osjećaj sitosti. No, u ovu svrhu kakao mora biti čisti, nezaslađeni, a idealno bi bilo kada bi koristili sirovi kakao.

Banane vas također mogu učiniti sitima, a uz manji broj kalorija. Osim toga, slatkoća u bananama utažuje žudnju za šećerom, a prirodni šećeri prisutni u bananama mnogo su zdraviji i ne debljaju ni približno kao šećeri koji se nalaze u kupovnim sladoledima.


U svoj sladoled dodajte i još malo biljnog mlijeka, poput onog od zobi ili badema koji također potiču metabolizam i pomažu u održavanju vitke linije. Ako koristite vrlo slatke banane, neće biti potrebe za dodatnim šećerom. No, ukoliko smatrate da bi vam ipak trebalo još malo slatkoće, u svoj sladoled stavite žlicu meda, nerafiniranig smeđeg šećera ili par kapi stevije.

Možda vam se sladoled od banana može činiti kao prevara, no on to nikako nije. Tekstura koju daju banane ista je onoj u klasičnoj kuglici sladoleda, a one u svom smrznutom obliku gube većinu svog okusa kojeg u potpunosti preuzima kakao. U kombinaciji sa slatkoćom banana, kakao dobiva fantastičan okus čokolade.

Sastojci:

3 zrele banane

4 velike žlice kakaa

1/3 šalice biljnog mlijeka

1 žlica meda/smeđeg šećera/stevije (opcionalno)

Postupak:

Banane narežite na kolutiće te ih stavite u zamrzivač na 3 sata. Izvadite ih iz zamrzivača i ubacite u blender. Dodajte ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi dodajte još malo biljnog mlijeka. Smjesu prebacite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač na 4 sata ili idealno preko noći.

Komentari