VELJAČA ĆE SE POSRAMITI: Ona je ‘idealna’ kandidatkinja za abortus, ali je ipak učinila ovo

Facebook

‘Majka me dojila me, a kad me nije mogla dojiti snalazila se s kozjim mlijekom’.

Ovih dana glasno se progovara o pravu na ubojstvo djeteta pod srcem majke. Progovorila je o tome i ikona ‘teškog majčinstva’, Jelena Veljača koja ne može uopće shvatiti zašto se o pravu na abortus priča u 21. stoljeću. Nadrobila je Veljača u tom tekstu cijelo more propadljivih riječi, ali nije zaboravila spomenuti kako je biti majka teško, mučno i  skupo.

Njezinu žalopojku uočila je i Ivana, studentica iz Zagreba koja se sama suočila s ”neplaniranom” trudnoćom. Također, Ivana je djevojka koja je po Veljačinim standardima ”idealna” za abortus. Ona je nezaposlena i studira. Njezin dečko i otac djeteta nedavno je dobio otkaz, također je student. U pitanju su i nesređene obiteljske situacije, pa je teško reći da je ova djevojka imala neku veliku podršku svoje obitelji, piše dnevno.hr.

Sada je poslala kratko i prodorno pismo sa željom da Veljači i drugim ženama koje misle da je ”OK ubiti” ako nemaš za Novalac, objasni što znači biti ”majka”.


[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Moja mama je rodila mene s 19 godina, pred sam rat. Othranila me u ratu. Probijala je led da bi mi oprala pelene, nije imala za pampersice, za Novalac itd.. Dojila me, a kad me nije mogla dojiti snalazila se s kozjim mlijekom. Kasnije me hranila poparom- preprzeno brašno na vodi ili povrćem koje bi dobila od seljaka. Iskreno, ne sjećam se te neimaštine, sjećam se samo njene lavovske snage, borbe i ljubavi koju mi je pružila. Dakle, kakvo bi to financijsko stanje trebalo biti argument za abortus, danas kad nema rata koji je meo sve pred sobom, kad postoji porodiljna koja ti ipak daje godinu dana kakve takve sigurnosti dok se ne snađeš, danas u 21.stoljeću kad čovjek ima prostora za izboriti se za to malo biće? Ja sam odrastala u Bosni, u samom jeku rata, u mjestu gdje su mi prve uspomene u skloništu bez vode, struje i igračaka. Moja curica ima vodu, struju, nema najskuplje igračke, nema pampersice nego babylove pelene ali ima svu moju ljubav, ima moju snagu i borbenost da joj omogućim ono najosnovnije. I što je najbitnije, niti jedne sekunde nisam razmišljala o pobačaju jer dok god imam dvije zdrave ruke do tad mojoj curici ništa neće faliti baš kao što ni meni nije falilo u puno gorim uvjetima. Dok sam ju nosila u svom trbuhu tu se nije više radilo o mom tijelu nego o tuđem tijelu koje se nalazilo u meni. Govori se o pravu žene, a zanemaruje se pravo nerođene bebe koja je pojedinac za sebe. Da, sloboda je predivna stvar, pravo izbora je ljudsko pravo ali naša sloboda i naše pravo izbora imaju granicu tamo gdje počinje tuđa sloboda i tuđe pravo izbora.[/box]

>>> KOLUMNA JELENE VELJAČE IZAZVALA REAKCIJE ‘Trudnoća je teška borba, ali što se vrijedno dobije kroz laganu bitku?’

Komentari