U ovom zagrebačkom salonu pronašli su idealno rješenje za pretrpani raspored i urasle dlake: Evo o čemu se radi

Baršunasta koža bez ijedne dlačice ideal je kojeg će žena teško uhvatiti kod kuće. Iako je ljeti navala na kozmetičke salone koji pružaju ovu uslugu ogromna, ona se drastično ne smanjuje ni zimi. Bolje spriječiti nego liječiti, ideja je mnogih pripadnica ljepšeg spola koje salone redovno posjećuju u prosjeku jednom mjesečno. Bilo da ste mama ili imate suludo radno vrijeme, a pogotovo ako se radi o kombinaciji obe stavke, dogovor sa svojom kozmetičarkom teško ćete postići. Ovom problemu jednostavno su doskočile dugogodišnje prijateljice Ira i Natalija koje su prije nekoliko mjeseci Zagrepčanke nagradile unikatnom idejom. U njihovom salonu Sugared by Jantar pronaći ćete depilaciju šećernom pastom, a salon funkcionira prema walk in principu. Sve što je potrebno da si osigurate glatkoću stoji iza jednog telefonskog poziva, a zbog aktualnog pridržavanja epidemiološkim mjerama ipak je potrebna prethodna najava.

Egipatska depilacija šećernom pastom bila je omiljeni način uklanjanja neželjenih dlačica za jednu od prvih femme fatale žena na svijetu, Kleopatru pa tako velik interes modernih žena posebno ne čudi.

Specifičnost salona nije samo činjenica da je walk in već se ističe i zbog svojih svojih organskih pasti odnosno čak pet različitih smjesa koje su posebno napravljene za korištenje u profesionalne svrhe. Stručnjakinje iz salona objašnjavaju kako se tu radi o pastama koje su kreirane za različite tipove kože, vrste dlaka, a zanimljivo je i da su posebno dizajnirane kako bi smanjile napor ruke koja depilira pa tako cure iz salona na kraju dana nemaju problema s bolovima i grčevima u rukama. Ovo nam je potvrdila i simpatična Petra, jedna od zaposlenica koja nam je otkrila kako je dosad radila nekoliko vrsta kozmetičkih usluga od kojih je najprivrženija postala upravo depilaciji.

Idealan za užurbani život, salon koji se smjestio na adresi Vlaška 78 mjesto je prave male ženske oaze opuštanja. Odmah nakon ulaska i dezinfekcije ruku simpatične curke su mi ponudile kavu i započele svoju priču o borbi s dlakama.


Natalija se godinama bavila osmišljavanjem i prodajom profesionalnih šećernih pasti, a kada je s prijateljicom Irom odlučila da je vrijeme za otvaranje salona, lako su postigle dogovor. Ira je zadužena za poslovnu stranu dok je Natalija kreativan ovog malog dream teama.

Kao i brojnim drugim poduzetnicama, epidemija koronavirusa im je malo pomrsila planove pa su za početak morale promijeniti neke planove. S nešto manje zaposlenih kako bi osigurale radna mjesta i s dobrom voljom upustile su se u ovu avanturu.

Nakon kraćeg predstavljanja salona i ugodnog razgovora, došlo je vrijeme za ono čega smo se bojali. Vjerna ljubiteljica žileta poput mene bila je jako skeptična u svojim razmišljanjima o depilaciji šećernom pastom. Naravno, najveći strah bio je onaj od jake boli. Petra mi je objasnila kako prvi put najviše boli, a prema tipu kože i dlaka odabrala je posebnu šećernu pastu. Već pri prvom nanosu paste moje se lice orosilo hladnim znojem i počela sam razmišljati što joj to točno trebam reći kako bi se izvukla iz te agonije. Lako je njoj, neće nju sada boljeti pomislila točno u trenutku kada je povukla prvi put. Kad ono, šok! Od boli ni b, a inače sam jako osjetljiva. Iznenađeno sam joj rekla kako uistinu ne osjećam jaku bol, a od depilacija strahujem još od onog svog neslavnog iskustva s epilatorom. Stručnjakinja me je tada kroz smijeh podsjetila kako oni svoje šećerne paste ne nazivaju bezbolnim, ali kako vjeruje su dosad najugodnije s kojima je radila.

“Čupanje dlake iz korijena šećernom pastom pruža mnoge prednosti. Nekoliko tjedana ste mirni, a za razliku od voska ne pomaže kod stvaranja uraslih dlaka. Nakon nekoliko puta, dlake postaju rjeđe i nisu toliko čvrste. Mnogo je faktora kod ovog načina depilacije jako individualno. Netko tko ima čvrstu crnu dlaku ne može očekivati da će imati iste rezultate poput nekog tko prirodno ima manje dlaka. Bol je isto individualna, svaka osoba ima svoj prag boli koji ne ovisi nužno o nama već o njima samima. Čupanje dlake u korijenu nije ugodno upravo jer se radi o čupanju, morate osjetiti nešto” objasnila mi je Ira prije ulaska na depilaciju.

Nanošenje paste nisam ni najmanje osjetila, a povlačenje dlake iz korijena nije najbolji osjećaj na svijetu, ali nije dovoljno neugodan da od njega ne bih mogla pričati s Petrom. Ono čega sam se stvarno bojala bila je depilacija bikini zone koja je uslijedila nakon nogu, ali moram priznati kako sam se uzaludno bojala.

Nakon depilacije, vješte ruke salona ponude vam malo privatnosti kako biste se mogli prebrisati i odjenuti na miru, a dobije se i malena krpica natopljena vodom. Zašto vodom? Zato što se eventualni ostaci paste jednostavno isperu.

Nakon depilacije ne preporučuju korištenje teških parfumiranih losiona kako bi se koža odmorila. Meni je Petra ponudila umirujući losion od aloe vere kojeg sam objeručke prihvatila uvjerena kako će mi izbiti strašna iritacija. Naravno, budući da je korištena pasta prilagođena mojoj koži, to se nije dogodilo.

Pristupačnost ovog salona ne vidi se samo u jednostavno i efikasnom naručivanje već i u njihovim cijenama. Na primjer, brazilska depilacija košta samo 100 kuna što je osjetno jeftinije od konkurentskih salona. Kombinacijom nekoliko dijelova tijela, odnosno kako ih oni u salonu nazivaju zona ostvaraju se i popusti. Upravo iz ovog razloga tretmani u Sagred by Jantaru popularni su i među mlađom populacijom, a osim studentica nerijetko ih posjeti i poneki muškarac.

“Njih najčešće žene pošalju na depilaciju leđa ili prsa, a onda se iznenade kada vide da to nije nikakvo mučenje”, objašnjavaju mi. Osim muškaraca, ovaj salon vole posjetiti i brojni celebovi čije identite mi nisu htjele otkriti.

“Znaš, ipak držimo do privatnosti”, kratko su mi rekle i tako uništena moje planove da se frendicama hvalim kako ja i poznati dijelimo salon za depilaciju.

Za vrijeme cijelog procesa osjećala sam se izrazito ugodno i moram priznati kako je ovaj zagrebački salon doskočio brojnim problemima s kojima se žene muče. Vjerujem kako je jesenski period pred nama savršen za početak redovnih depilacija zbog kojih će moja koža sljedećeg ljeta biti savršena.

Komentari