Imate partnera i volite zajedno ‘popiti koju’? Stručnjaci tvrde da je to zdravo za vezu, evo kako

Pixabay

Već znamo da alkohol u malim količinama smanjuje stres, uništava tremu, ali može pomoći i da skinete višak kilograma (primjerice, tekila).

A sada znanstvenici kažu da će alkohol učiniti vaš brak sretnijim, zdravijim i dugoročnim. Pripazite, ovdje govorimo o malim količinama alkohola, tako da uzmite ovo sa zadrškom. Istraživanje je objavljeno u Journals of Gerontology: Psychology Sciences, a kaže da parovi koji piju alkohol zajedno – ostaju zajedno! Anketa je provedena na 3000 parova koji su u braku u prosjeku 33 godine i zaključili su da sretniji kad oboje piju alkohol, za razliku od situacije kada samo jedan pije, prenosi Večernji.hr.

Kad jedan partner nije tip od alkohola, to u braku dovodi do raznih problema. Znanstvenici su zaključili da su to češće žene. Naravno, treba naglasiti, ako oboje izbjegavaju alkohol, da imaju zdrav život i zdravu vezu!

“Nismo sigurni zašto se ovo događa”, kaže autorica istraživanja dr. Kira Birditt, ali naglašava, ležerne i zabavne aktivnosti uvijek su poželjne u braku, pa je možda u tome ključ!


Komentari