VELIKI PREOKRET: Nemojte na Sljeme bez lanaca! Srijeda nas je dočekala s velikim osmijehom, ali dolazi promjena za svega par sati

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Jutro nas je dočekalo u punom sjaju, no popodne bismo mogli posegnuti za kišobranima i debljim jaknama. U unutrašnjosti će prevladavati djelomice sunčano vrijeme, a uz povremeno više oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi kiše dok bi u gorju moglo biti i snijega.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, no popodne uz umjerenu naoblaku i malu vjerojatnost za poneku kap kiše.

Vjetar će puhati slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku i u Dalmaciji mjestimice s jakim udarima, dok će duž obale ponegdje puhati i bura.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 7 i 11 na kopnu i od 11 do 14 Celzijevih stupnjeva na Jadranu.


Stanje na cestama

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, poručuju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) uz napomenu da je u unutrašnjosti moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

U Lici ponegdje ima i magle. Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama.

HAK podsjeća vozače da do 31. ožujka na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. U pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.

Komentari