U tijeku intenzivni radovi na obnovi pruge između Zaprešića i Podsuseda: ‘Obnovom će se podići razina sigurnosti i omogućiti veća brzina vlakova’

HŽ Infrastruktura

Nakon što su radovi na pružnoj dionici između Zaprešića i Savskog Marofa uspješno završeni, obnova pruge Savski Marof (uključivo) – Zagreb Zapadni kolodvor (isključivo) nastavljena je na dionici Zaprešić – Podsused Tvornica.

Zbog radova će desni kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK biti zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić od 17. ožujka u 1.00 sat do 2. travnja u 23.59 sati (više na web stranici).

Trenutačno se na spomenutoj dionici izvode radovi na ugradnji zaštitnog sloja pružnim postrojenjem i izrađuju se temelji stupova kontaktne mreže. Izvode se i radovi na propustima te izmještanju pružnih kabela. U kolodvoru Zaprešić radi se antikorozivna zaštita portala kontaktne mreže.

Obnavlja se i stajalište Podsused, u kojem se uklanjaju stari peroni i uređene površine, a u kojem će u sklopu ovoga projekta biti izgrađena i nadstrešnica.


Obnova pruge do rujna će se izvoditi između Zaprešića i Podsuseda, a potom će se „preseliti“ na treću poddionicu, između Podsuseda i Zapadnog kolodvora te u kolodvore.

U kolodvoru Savski Marof još se izvode manji radovi. Oko kolodvorske zgrade popločuju se okoliš i rampe. Mijenjaju se skretnice i elektropostavne sprave na skretnicama. Uz prvi kolosijek gradi se uređena površina.

HŽ Infrastruktura u obnovu 17,8 km duge dionice Savski Marof – Zagreb Zapadni kolodvor ulaže 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke. Radovi su započeli u svibnju prošle godine, a izvodi ih tvrtka Swietelsky. Na cijeloj dionici izvest će se radovi na pružnom gornjem i donjem ustroju, obnova sustava kontaktne mreže i zamjena dotrajalih dijelova signalno-sigurnosnog i prometno-upravljačkog infrastrukturnog podsustava. Po završetku obnove vlakovi će cijelom dionicom prometovati brzinom od 120 km/h.

“Radovi na obnovi pruge Savski Marof – Zagreb Zapadni kolodvor teku predviđenom dinamikom. Na dionici od Zaprešića do Savskog Marofa već je uspostavljena brzina prometovanja vlakova od 120 km/h, a obnovljena željeznička stajališta Zaprešić-Savska i Brdovec puštena su u funkciju. Dakako, svjesni smo poteškoća s kojima se putnici susreću zbog posebne regulacije prometa, no molimo ih za razumijevanje s obzirom na to da će se obnovom pruge podići razina sigurnosti, omogućiti veća brzina vlakova i veća nosivost pruge, što znači da će gradsko-prigradski prijevoz putnicima postati kvalitetniji i privlačniji”, rekao je Ivan Zovkić, voditelj projekta ispred HŽ Infrastrukture.

Planirani je završetak cjelokupne obnove pruge Savski Marof – Zagreb Zapadni kolodvor na ljeto sljedeće godine.

Komentari