SUNCE, PA GRMLJAVINA! Navečer nećete poželjeti biti vani, zato iskoristite ovaj sunčani dan dok traje

Foto: Zagreb.info

Veći dio dana u Zagrebu bit će sunčano i vjetrovito. Poslijepodne porast naoblake uz mogućnost za kišu, a osobito u noći na ponedjeljak i za pljuskove s grmljavinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, osobito sredinom dana, a u okolnom gorju već od jutra s olujnim udarima. Najviša temperatura oko 22 °C.

Veći dio nedjelje u Hrvatskoj će prevladavati sunčano, a na kopnu i razmjerno vjetrovito vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne sa sjeverozapada ponovno će porasti naoblaka, a u središnjim predjelima te na širem riječkom području bit će pljuskova i kiše, osobito u noći na ponedjeljak.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar, u gorju i s olujnim udarima, a popodne će okrenuti na sjeverni.


Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 19 i 24 Celzijeva stupnja, na istoku i viša.

Foto: Zagreb.info

Stanje na cestama

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a zastoji su povremeni na dionicama cesta gdje traju radovi, upozoravaju u nedjelju iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Promet je zabranjen teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju od 12 do 23 sata.

Povodom održavanja Zagrebačkog proljetnog polumaratona, u Zagrebu je od 8 do 12 sati na snazi privremena regulacija prometa.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Foto: Zagreb.info

Komentari