STIŽU GLASAČI! Gužva na granici sa Srbijom i BiH, čeka se satima

Ilustracija: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Birači koji žive izvan Hrvatske, a prebivalište i dalje imaju u matičnoj zemlji, na lokalne izbore ove nedjelje mogu doći bez negativnog testa na koronavirus.

Čini se da su glasači iz Srbije i Bosne i Hercegovine odlučili iskoristiti to pravo te su nastale gužve na granici, izvijestili su iz HAK-a. Ipak, ne smiju se zadržavati duže od 12 sati u Hrvatskoj.

Gužva je na svim prijelazima

Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te sa Republikom Slovenijom na izlasku.


Iz HAK-a apeliraju a strpljenje jer su moguća i duža čekanja.

Na granici Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom čeka se od pola sata pa sve do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima. Na Bajakovu kolone su toliko duge da se čeka i do dva sata  dok se na prijelazu Harmica čeka pola sata, koliko osobna vozila čekaju i na izlaz na prijelazu Macelj.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski, a mogući su odroni.

Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja u 17 sati (zbog radova u Republici Sloveniji). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari