Stiže nam nagla promjena vremena, a s njome bi mogla uslijediti isto takva promjena raspoloženja za mnoge građane

FOTO: Screenshot / YouTube

Ako ste pospaniji nego inače, te razdražljiviji, neraspoloženiji i bezvoljniji, boli vas glava i muče druge tegobe – jedan od uzroka može biti i skora znatna promjena vremena, zbog koje jača južina, a stručnjaci DHMZ-a objavili su i mnogobrojna upozorenja na opasne vremenske pojave, pa čak i posebno priopćenje, javlja Zoran Vakula za HRT.

Meteorolog objašnjava da će promjenu donijeti premještanje ciklone i frontalnih poremećaja iz sjeverne Italije, ispred kojih će nam još tijekom petka dolaziti topliji zrak, a od subote osjetno hladniji, pa i za oko 10 °C. Stoga je tlak tijekom četvrtka počeo lagano padati, a do kraja petka će se strmoglaviti na oko 995 hPa, pa zatim usporenije rasti. No, na stabilnu atmosferu ne računajte do sljedećega tjedna. A i tada – možda!

U petak će u središnjoj Hrvatskoj biti razmjerno toplo, ali ipak manje nego na istoku, uz najnižu jutarnju temperaturu od 12 do 15 °C, te poslijepodne najvišu između 24 i 27 °C. Uz promjenjivu će naoblaku kiša često padati već u noći i ujutro, te posebice poslijepodne i navečer, kada su pljuskovi i grmljavina još vjerojatniji, uz povremeno umjeren, mjestimice prolazno i jak jugozapadnjak.

U subotu će biti promjenljivo oblačno povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana te osjetno hladnije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 13, a najviša dnevna od 16 do 18 °C. Isto će se vrijeme nastaviti i u nedjelju.


Komentari