PROMJENA VREMENA: Zagreb očekuje temperaturni zaokret, no HAK svejedno upozorava na poledicu

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatsku očekuje velika promjena vremena. Veliki minusi koji trenutno vladaju bit će zamijenjeni temperaturom i do 15 stupnjeva.

Zagreb, koji se jutros probudio na -5 stupnjeva, očekuje porast od petnaestak stupnjeva. Sredinom idućeg tjedna temperature će narasti do maksimalnih 13 stupnjeva.

Ipak, više temperature će još malo pričekati. Zagreb i u utorak ujutro očekuje -5 stupnjeva, uz dnevnu temperaturu do 2 stupnja. Vjetar će biti slab, od sredine dana do umjeren jugozapadni i zapadni, najavljuje DHMZ. Sunčana vremena će se i idućih nekoliko dana smjenjivati s naoblakom, a s porastom temperature doći će i do kiše.

Promjena vremena očekuje i ostatak Hrvatske. Gradovi na obali koje je danas dočekala temperatura u minusu, slično će doživjeti i sutra, ali već prema kraju tjedna očekuju porast temperature i kišu. Temperature u Splitu, Rijeci i Osijeku penjat će se do maksimalnih 13 stupnjeva.


Hrvatski autoklub upozorava da su kolnici mokri i skliski, te da je zbog niskih temperatura i moguće poledice potreban poseban oprez.

Komentari