Promet je pojačan na svim cestama koje vode prema središtu grada! Zatvorena ulica Remete, moguća odstupanja od voznog reda

ZATVORENA ULICA REMETE

Ulica Remete, na dijelu od ulice Kameniti stol do Ulice I. Česmičkog, zatvorena je za sav promet do 19. listopada u 4 sata. Također, zbog radova autobusi linija 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) prometuju kružno te je  uvedena autobusna linija 296 (Krematorij – Groblje Remete).

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU

Na autobusima linije 111 (Savski most – Donji Stupnik – Stupnički Obrež) od danas, uvodi  8 dodatnih polazaka. Novi red vožnje provjerite ovdje.


Autobusi linije 112 ( Savski most – Lučko) i 326 ( Velika Gorica – Zrakoplovno tehnički centar) prometuju izmjenjenim voznim redom.

Autobusi linije 281 ( Glavni kolodvor – Novi Jelkovec ) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Glavnog kolodvora, do 28. listopada u 20 sati.

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU

Tramvajski promet je redovit dok su na pojedinim autobusnim linijama moguća odstupanja od voznog reda.

Kolnici su mokri i skliski. Promet je pojačan na svim cestama koje vode prema središtu grada. Vozi se usporeno, no bez većih zastoja.

Mostom mladosti u smjeru juga vozi se sporije, uz povremena zaustavljanja zbog radova koji onemogućuju prometovanje prema novozagrebačkim naseljima Dugave i Travno.
Do završetka radova tramvajske linije 6 i 7 prometuju izmijenjenim trasama, dok je linija 8 ukinuta. Kao supstitucija uvedena je izvanredna linija 609

HAKOVA PROMETNA PROGNOZA

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploće između čvorova Maslenica i Sveti Rok (obilazak za ostale skupine vozila je cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D54, D27 i D50);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na dijelu DC30 Moštanica-Blinja.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji.

Zbog odrona na državnoj cesti DC102 Između Drage Bašćanske i Jurandvora vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, jednim trakom.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

zbog radova kod čvora Donja Zdenčina, u oba smjera vozi se jednim trakom;
na dionici Otočac-Perušić u zoni radova dugoj oko 9 km (između 156.+960 km i 148.+339 km) vozi se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 60 km/h (do 27. studenog);
do 31. listopada, od 20 sati do 07 sati, svakim danom, osim nedjelje, u zoni čvora Žuta Lokva, na ulaznom kraku u smjeru Zagreba, te glavnoj trasi autoceste, povremeno se prekida promet zbog prolaska izvanrednog prijevoza.

A2 Zagreb-Macelj:

kolona teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bregana je oko 3 km;i
zmeđu čvorova Zaprešić i Sveti Križ Začretje vozi se dvosmjerno od 20.+300 do 23.+300 km i od 27. do 30. km, a na dionici Krapina-Sveti Križ Začretje u zonama radova vozi se jednim trakom.

A3 Bregana-Lipovac:

prometna nesreća na 183. km između čvora NOVA GRADIŠKA i čvora LUŽANI u smjeru Lipovca, vozi se zaustavnim trakom. Molimo korisnike za strpljenje.

do 23. listopada, na zagrebačkoj obilaznici, u zoni čvora Buzin u oba smjera, vozi se suženim kolnikom, po dva kolnička traka i ograničenje brzine od 80 km/h;

do 1. prosinca zatvoren je nadvožnjak čvora Otok Svibovski. Obilazak je preko čvora Ivanja Reka i kroz naselje Ivanja Reka;

do 23. listopada na čvoru Županja zatvoreni su izlazni krak iz smjera Lipovca i ulazni krak u smjeru Bregane. Promet je preusmjeren na čvorove Babina Greda, Spačva i Lipovac.
Krčki most (DC102):

vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 20.12.2020. godine).
A7 Orehovica-Škurinje i Draga-Križišće-Šmrika

12. listopada od 08:00 do 16:00 sati zbog radova na dionici čvor Hreljin – čvor Šmrika, bit će zatvoren pretjecajni trak u smjeru Krka.

Istarski ipsilon (radovi):

između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3 m);

zabrane prolaska izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Zbog odrona na županijskoj cesti ŽC6276 Baćina-Peračko Blato vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima.

Zbog radova na prometnom traku za priključenje iz Čulinečke ceste na Slavonsku aveniju u Zagrebu, do srijede 28. 10. 2020 godine do 20,00 sati neće biti moguće skretanje iz Čulinečke ceste prema Slavonskoj aveniji (smjer sjever-zapad). Od 10,00 do 21,00 sat bit će zauzet sjeverni prometni trak sjevernog kolnika u zoni radova. Obilazni pravac bit će: Čulinečka cesta – Servisna cesta – Slavonska avenija.

Zatvorene su državne ceste:
DC1 u Jastrebarskom (17. studeni);
DC2 Osijek-Bizovac (8. studeni);
DC6 Stative-Borlin (31. listopad);
DC8 kod Ploča na dionici Baćina-Čeveljuša (predio Pećina) (27. listopad);
DC38 u Požegi (28. veljače 2021.).

IZVANREDNI PRIJEVOZI

Do 22.11.2020.svakodnevno od 22:00h-05:00h tijekom radnih dana, uz obvezatnu pratnju i regulaciju prometa djelatnika MUP-a kretat će se izvanredni prijevoz na relaciji: Ploče, luka-GP Metković. Itinerar kretanja IP-a: Ploče, luka- D.425- D.8, smjer Metković, Dubrovnik-čvor DC.8/DC.9 (suprotan smjer)-DC9 smjer Metković-GP Metković.
S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Komentari