POVLAČI SE S POLICA: Trudnice trebaju biti posebno oprezne, provjerite jeste li kupili ovaj proizvod, zbog bakterije se miče s tržišta

Foto: Pixabay

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) izvijestila je da je povučen proizvod “sušeni hamburger” LOT 271120-037800, najbolje upotrijebiti do 25. siječnja 2021. zbog povišene količine bakterije Listeria monocytogenes.

Ova bakterija može uzrokovati listeriozu, što je zarazna bolest koja često ostaje zanemarena, a može rezultirati preranim porodom i pobačajem u trudnoći, kao i zahvaćanjem središnjeg živčanog sustava.

“Subjekt u poslovanju s hranom Stridon promet d.o.o. Zagrebačka 108, Dugo Selo, opoziva navedeni proizvod zbog utvrđene povišene količine bakterije Listeria monocytogenes te proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu”, stoji na stranicama HAPIH-a.

Proizvod također ne udovoljava europskoj Uredbi o prehrambenim aditivima s obzirom na polifosfate.


Navodi se kako se detaljne informacije o povratu proizvoda mogu pronaći u maloprodajnim poslovnicama subjekta u poslovanju s hranom Stridon market u Sigetu, na Knežiji i u Maloj Gorici.

Komentari