OVO JE VRIJEME PRAVA LUTRIJA: Sunce koje se nazire kroz oblake vrlo se lako može pretvoriti u grmljavinu i pljuskove

Foto: Zagreb.info/Facebook

Danas je u Zagrebu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Sredinom dana i poslijepodne na širem gradskom području mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar je uglavnom slab južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 21, na okolnom gorju oko 15 °C.

U Hrvatskoj će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te i dalje nestabilno. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, prijepodne češće na Jadranu, osobito na jugu, a poslijepodne u unutrašnjosti.

Vjetar je slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnja Celzijeva.


Stanje na cestama

Zbog magle vidljivost je jutros mjestimice smanjena na cestama u Gorskom kotaru, dok su kolnici mokri i skliski u Dalmaciji. Na autocesti A1 na 352+000 km između čvora Prgomet i čvora Vučevica uočen je pas te Hrvatski autoklub u poziva vozače za dodatan oprez kao i zbog predmeta na kolniku na autocesti A4 između čvora Komin i naplatne postaje Sv. Helena u smjeru Zagreba.

Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, javio je HAK u 6,45 sati. Jadranska magistrala (DC8) u Podgori, danas će do 12 sati biti zatvorena za sav promet. Obilazni pravci za teretna vozila su: Makarska-Ravča-Mali Prolog-Eraci-Kula-Eraci-Rogotin i obratno, a za osobna vozila: Podgora, ulicom Tina Ujevića, Šetalište Sutikla, Podgora i obratno.

Preporuka je koristiti i pravac preko autoceste A1-Baško Polje-tunel Sv.Ilija-čvor Zagvozd-čvor Karamatići-čvor Čeveljuša-Ploče.

Na graničnim prijelazima Macelj i Maljevac na ulazu se čeka do pola sata. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari