KONAČNO! Krenula temeljita sanacija Savskog mosta, trajat će više od godinu dana

Foto: Ines Švagelj

Ovog ponedjeljka 25. siječnja započela je cjelokupna sanacija Savskog mosta.

U sklopu radova sanacije uklonit će se stara kolnička konstrukcija i pješačke staze, izgradit će se nova armirano-betonska kolnička ploča s pješačkim stazama te će se postaviti nova oprema (hidroizolacija, asfalti, granitni rubnjaci, odvodnja, dvije nove češljaste prijelazne naprave, pješačke ograde, stupovi osvjetljenja mosta i završni premazi pješačkih staza).

Također, zamijenit će se pojedini čelični elementi rasponskog sklopa novim elementima (dva poprečna nosača iznad upornjaka i svi sekundarni uzdužni nosači ispod betonske ploče).

Čelični ležajevi na svim stupovima i upornjacima bit će zamijenjeni novim valjkastim i ostalim ležajevima, a izradit će se novi ležajni kvaderi.


Foto: Ines Švagelj

Sanirat će se i dva stupa koritu rijeke, a što obuhvaća bušenje pilota potrebnih za osiguranje mehaničke stabilnosti i radnog prostora od čeličnog žmurja, izradu zaštitne armirano-betonske obloge oko stupova i armirano-betonskog poda u radnom prostoru i obloge od krupnih kamenih gromada oko stupova te sanaciju reški između kamenih blokova stupova.

Predviđeno trajanje radova je 14 mjeseci, odnosno do 25. ožujka 2022. godine. Tvrtka koja izvodi radove je Spegra, ista ona koja će sanirati zagradu u Vukovarskoj 52.

Komentari