JE LI OVO JAVA ILI SAN? Koliko će gdje pasti snijega, nije sigurno, no nekima bi mogao pasti mrak na oči

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prognoze su i dalje postojane, barem za novo kišovito razdoblje na većem dijelu Jadrana, koje će trajati barem do početka novoga tjedna, a i za ponovno čestu buru, gdjegod i jaku, s olujnim udarima osobito na sjevernom Jadranu, gdje upozorenja u nedjelju i ponedjeljak možda postanu i narančasta – drugog od 3 moguća stupnja, a ponegdje može biti i pahulja.

Pad temperature je siguran, ali na Jadranu uglavnom neznatan. Zamjetniji na kopnu, gdje ćemo nakon tjedna iznadprosječne topline imati za siječanj primjereniju temperaturu, pa čak i nižu – ostvari li se prognoza vedrijih noći početkom tjedna.

No, one nisu sigurne, kao ni koliko će gdje pasti snijega po nizinama sjeverne Hrvatske. Moguć je posvuda, pa i uz stvaranje snježnog pokrivača, koji će u gorju biti i podeblji. Mjestimice već u petak.

Kako god – s više ili manje snijega, te veći ili manji pad temperature, jaču ili slabiju buru – sljedećih nam se dana valja prilagoditi još jednoj u nizu novih okolnosti. Za siječanj “normalniju”. Barem to kad već nije mnogo toga drugog. Iako mnogima, posebice na Banovini, zahladnjenje baš sada ne odgovara, kao ni snijeg i snježni pokrivač, piše HRT.


Komentari