IMA LI OVOME KRAJA?! Borba s prevrtljivim vremenom nastavlja se, bit će još hladnije

Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

Kraj tjedna dočekan je uz obilnu kišu i pad temperature. Nedjeljno loše vrijeme zamijenio je znatno sunčaniji ponedjeljak koji donosi i nešto više temperature, a detaljnu prognozu za ostatak tjedna donio je meteorolog Tomislav Kozarić za HRT.

U novome tjednu vrijeme neće biti ni približno intenzivno, barem ne do četvrtka, a daljnji pad temperature bit će polagan. No neće biti stabilno, pa će mjestimice biti slabih oborina, uglavnom na kopnu, i to pogotovo u utorak.

Prema kraju tjedna izgledna je nova promjena vremena s kojom bi i na moru opet bilo kiše. Bura već u ponedjeljak slabi i okreće na sjeverozapadnjak pa se ni ova baš i ne može nazvati onom pravom “marčanom”.

U središnjoj Hrvatskoj u ponedjeljak slijedi djelomično razvedravanje u najsjevernijim i najzapadnijim krajevima već ujutro, pa se temperatura može spustiti i do 0 °C. Poslijepodne uz sunčana razdoblja između 10 i 12 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.


U nastavku tjedna bit će promjenjivo i još malo hladnije. Mjestimice će biti kratkotrajne slabe kiše, u gorju malo snijega, najvjerojatnije u utorak.

Susnježice nakratko može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u utorak na istoku i jači, a u četvrtak će okrenuti na sjeveroistočni.

Komentari