Zavirite u interaktivni park MiniPolis, ‘mali grad’ gdje djeca imaju priliku upoznati svijet odraslih!

Djeca se vole igrati uloga odraslih. Vole se pretvarati u princeze, osvajače, heroje, likove iz crtića, ali najviše ih oduševljavaju igre u kojima mogu oponašati svijet odraslih. Zato je u Hrvatsku stigao MiniPolis, novo i nezaobilazno mjesto u Zagrebu, a koje je svečano otvoreno poštujući sve epidemiološke mjere. MiniPolis je interaktivni edukativni tematski park na adresi Radnička 1A namijenjen djeci od dvije do 12 godina, mjesto na kojem se uči kroz zabavu.

Zabave na otvorenju nije nedostajalo uz voditelja programa Luku Bulića koji je kroz MiniPolis proveo sve mališane pristigle u pratnji roditelja na otvorenje mjesta gdje mali napokon mogu biti veliki.

U veselom društvu nezaobilaznih Zumića, te maskota MiniPolisa, djeca su otkrila što žele biti kad narastu, te koliko im je zanimljivo otkrivati različita zanimanja. Tu su, u pravom malom gradu, kroz igru, na siguran i prilagođen način, djeca u prilici upoznati svijet odraslih, brojna zanimanja s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Igrom kroz više od četrdeset tematskih kućica djeca s veseljem preuzimaju uloge odraslih, otkrivaju posebnosti za više od pedeset zanimanja te ispunjavaju svoje snove posjetom trgovini ili zračnoj luci, otkrivaju kako je to raditi za blagajnom, u pošti, veterinarskoj ordinaciji, novinarskoj redakciji ili u televizijskom studiju.


Kroz igru u MiniPolisu djeca razvijaju maštu i osjećaj za timski rad, stječu znanja i vještine iz svakodnevnog života koja se savršeno nadopunjuju sa školskim kurikulumom.

“Ovaj projekt u mnogočemu se razlikuje od postojećih igraonica koje imaju slične sadržaje, gdje roditelji uglavnom ostavljaju djecu na koji sat. Naš koncept je osmišljen kroz tematske programe, interaktivne radionice, uz didaktičke sadržaje i učenje vještina koje djecu zabavljaju i koristit će ih u životu. U njima će moći sudjelovati i roditelji, a očekujemo i grupe djece vrtićke i školske dobi”, pojašnjava Ines Gašo, poduzetnica i vlasnica MiniPolisa.

“MiniPolis, jedinstveni je novi edukativni sadržaj za djecu u Hrvatskoj, pravi je mali grad s trgom i ulicama koji se prostire na površini od 1000 m2, a otvaranjem MiniPolisa i Zagreb se pridružuje brojnim europskim i svjetskim metropolama gdje postoje ovakvi i slični koncepti dječjih tematskih parkova, mini gradova”, istaknula je Katarina Milković, zamjenica pročelnika u Gradskom uredu za obrazovanje.

Uz samostalnu igru u pratnji odrasle osobe djeca osim kroz igru u ovom hvale vrijednom projektu moći uživati i u brojnim radionicama, te MiniPolis odabrati za mjesto nezaboravne rođendanske zabave za djecu jer vas tamo očekuju i tri uzbudljive tematski uređene rođendaonice. MiniPolis nije zaboravio niti na one najmlađe, pa je tako za djecu mlađu od 2 godine, osmišljen BabyPolis, posebno dizajniran i opremljen kutak s didaktičkim i edukativnim sadržajem za bebe.

Koncept MiniPolisa osmišljen je uz suradnju dječjih psihologa i pedagoga postavljajući sigurnost djece uvijek na prvo mjesto.  Pri tome je važno je za istaknuti da su u uvjetima epidemije Covid-19 zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i osoblja glavni prioritet MiniPolisa.

S hip hopa na pečenje burgera: U Sigetu je otvoren burger bar iza kojeg stoji prvi hrvatski reper i pionir scene

Komentari