Zapušten pješački prijelaz u Dubravi predstavljao je veliku opasnost: Poslali smo upit Gradu i problem je, izgleda, konačno riješen!

Kada je 19. rujna na društvenoj mreži osvanula fotografija nepreglednog pješačkog prijelaza u Dubravi koji očigledno stvara problem pješacima, odmah smo poslali upit Gradskom uredu za prostorno uređenje grada Zagreba koji je dana odgovorio svojim očitovanjem.

Podsjećamo, pješački prijelaz kod Jadran filma zaklanjalo je grmlje zbog čega je vozačima bilo vrlo teško primijetiti pješake, a dodatnu opasnost predstavljaju i nesvjesni vozači koji usprkos semaforu prelaze preko crvenog.

Iz Gradskog su se ureda odazvali našem upitu te su konačno sanirali opasni pješački prijelaz. Odgovorili su priopćenjem u kojem tvrde kako je raslinje koje je ometalo promet i preglednost pješačkog prijelaza na lokaciji Ulica Rudolfa Kolaka u blizini proizvodnog pogona Jadran filma sada obrezano, no dio koji se nalazi uz pješački prijelaz iz zaprimljene prijave još uvijek ometa preglednost.

S obzirom na navedeno, službenici Sektora za komunalno i prometno redarstvo kontaktirali su mjesno nadležnog djelatnika podružnice Zrinjevac kako bi se obavili potrebni zahvati, što će biti utvrđeno ponovnim nadzorom. Ukoliko se utvrdi da nisu poduzete odgovarajuće radnje, poduzet će se sve u nadležnosti navedenog Sektora kako bi se problem riješio, što se nadamo da uistinu hoće.


(FOTO) GRAĐANI U STRAHU! ‘Uvijek postoji bojazan da netko ne izleti! Da ne spominjem pametnjakoviće što prolaze kroz crveno…’

Komentari