Zagrepčani oprez! Za ovakvo popularno parkiranje od sada bi mogli dobiti 300 kuna kazne!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Neki su zagrebački kvartovi već zaista prenapučeni i mjesta za parking vrlo često nema. Tada nogostupi, parkići i svakakve druge javne površine obično bivaju prenamijenjene u parkirna mjesta od strane vlasnika koji jednostavno nemaju gdje ostaviti svoja vozila.

Jedan je tip parkinga posebno popularan u sjevernijim kvartovima podno Medvednice gdje krivudave ulice započinju svoj uspon. Tamo pješaci često i ne mogu hodati nogostupom, zbog auta koji su parkirani preko njega, pa sve do ograda ili zgrada. No, ti kvartovi nikako nisu jedini, na isti se problem može naići diljem cijelog grada u kvartovima u kojima prevladavaju obiteljske kuće, gdje nema velikih parkirališta.

Za stanare koji nemaju garaže tamo je parking poseban problem, no izgleda da ti automobili ne smetaju samo pješacima. Veći problem predstavljaju jako velikim vozilima koja ne mogu nesmetano prometovati zaparkiranim ulicama. Jedno od njih je i vozilo Čistoće.

Upravo bi zbog njega i mogli dobiti kaznu, što se već desilo stanarima XI Južne obale. O tom je slučaju stanare obavijestio jedan član Facebook grupe ‘ZaKAJ? Za KAJzericu!’. On je obavijestio ostale članove kao je komunalni redar jučer podijelio kazne svim vozilima koja su bila parkirana na cesti, jer vozilo Čistoće nije moglo proći zbog čega je trubilo u nedogled. I to navodno nije prvi puta.


Isti je član upozorio da bi kazna uskoro mogla snaći i stanovnike XI Podbrežja. Kaže da su, od kad su se maknuli stupići koji omeđuju nogostup, stanari počeli masovno tamo parkirati svoje automobile, pa se sad Čistoće jedva progurava. On je zaključio i da je sve zato da “majstori”, kako kaže, ne bi morali hodati malo dalje, pa ako se prepoznate među tim !majstorima, pripazite gdje parkrate kako i vi ne bi na svojim vozilima našli istu čestitku!

Komentari