Zagrebačke ceste ili Pat i Mat? Ovakvu je biciklističku stazu postaviti mogao samo netko tko nikada nije vozio bicikl…

Foto: Twitter

I kada pokušavaju napraviti nešto dobro, javne službe metropole to često naprave prilično loše. Službenici Zagrebačkih cesta nedavno su napravili još jedan uradak biciklističke staze kakve se ne bi posramili niti junaci omiljenog češkog crtića A je to, Pat i Mat.

“Ovakvu biciklističku stazu može postaviti samo netko tko u životu nije vozio bicikl. Jedna traka na cesti, a druga traka se popne i spusti preko pločnika 2 puta na 2 metra udaljenosti. Vozim ovuda svaki dan, nikad nećete vidjeti da ću se vozit kako je označeno jer nema smisla”, napisao na Twitteru jedan korisnik.

Isti se korisnik Twittera u drugoj objavi požalio i na udubinu u cesti preko koje je nacrtana staza, i u kojoj se nakon svake kiše zadržava ogromna lokva vode.

“Dakle, nitko se nije sjetio poravnati taj pločnik pa postaviti stazu? Ili stazu skroz postaviti na jednosmjernu cestu s parkingom koja je i više nego dovoljno široka?!”, sam nudi rješenje u trećoj objavi.

Na kraju se komentator ispod njegove objave našalio s time da se cesta nije mogla poravnati prije crtanja staze jer je za ravnanje zadužen drugi ured, a ta bi lako šala mogla biti i gorka zagrebačka realnost.

Komentari