(VIDEO) Spuštajući se s Medvednice, odlučio je skrenuti s poznatog puta, pa otkrio Juru i njegove kućice!

foto:Valentino Valjak

“Kaže narodna poslovica kako od šume ne vidimo drvo. Putujući 20 godina po Europi i svijetu, gledajući razne ljepote i čudesa, otkrivanje vlastitog grada s 45 godina pa čak i kvarta ne zvuči baš napeto i originalno no baš tamo gdje je čovjek najsigurniji događaju se prava mala otkrića.

Naravno da to nisu neke megalitne građevine i iskopine davno nestalih kultura, ali dovoljno je promijeniti ulicu kojom koračamo desetljećima, otvoriti širom oči, dodati malo osjećaja za detalje i sasvim novim pogledom promatrati dvorišta ljude i njihove navike i otvorit će se čitav jedan svijet!”, govori nam Zagrepčanin Valentino Valjak, voditelj muzeja automobila Ferdinand Budicki, veliki zaljubljenik u putovanja, a posebno ona koja otkrivaju sve ljepote našeg grada, ali i Hrvatske, koji nas je oduševio jednom posebnom zagrebačkom pričom.

Naime, Valentino često otkriva detalje iz našeg grada, a posebno nas je oduševila priča o Juri i njegovim kućicama za ptičice.

foto:Valentino Valjak
foto:Valentino Valjak
foto:Valentino Valjak
foto:Valentino Valjak

“Jedan od takvih malih lijepih životnih trenutaka uletio je u moj život kad sam se spuštao s Medvednice jednim putem kojim nikad prije nisam hodao. Izašao sam u kvart Vidovac kad sam u ulici Gorščica vidio predivan niz drvenih kućica za ptice.


Jedna susjeda otkrila mi je da tu živi Jura, čovjek koji je godinama sa svojom suprugom kuhao i posluživao ljude u PD Gorščica na Medvednici oko koje je također veliko mnoštvo sličnih kućica isto rad Jurinih ruku.

Uz lijepo vrijeme i uvijek dobrodošlu šetnju bila je ovo šećer na kraju jednog lijepog sunčanog dana ili kako bi narodna poslovica rekla: Male stvari čine život sretnim”, zaključio je naš sugovornik!

Komentari