(VIDEO) Provozali smo se sljemenskom žičarom i razgovarali s voditeljem projekta: ’Spremni smo na sve izmjene, samo da se građani mogu voziti’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sljemenska žičara od početka svoje izgradnje u siječnju 2019. godine plijeni pažnju javnosti. Dok je dobar dio ljudi ogorčen zbog enormnih troškova projekta, dio pak nestrpljivo čeka da se žičara konačno otvori. Ipak, za to ćete se morati još malo strpjeti, a kako izgleda vožnja u jednoj od najskupljih žičara u Europi, doznali smo iz prve ruke i provozali se, naravno uz prethodnu dozvolu Grada Zagreba.

Cijela žičara duga je pet kilometara, a u jednom satu može prevesti više od tisuću putnika što je veliki napredak u odnosu na staru koja je prevozila 350 ljudi. U jednu gondolu stane 10 osoba, a putnike odvozi sve do sljemenskog tornja. Vožnja od donje do gornje postaje traje oko 30 minuta.

Iako se trebala otvoriti još prošloga mjeseca, što je najavila i obnašateljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević koja se provozala u jednoj od gondola, žičara je i dalje van uporabe za građane.

‘Žičara je sigurna! Svi sudionici tehničkih pregleda u čiju domenu spada upravo statika i sigurnost građevine i opreme žičare su bezrezervno potvrdili njezinu sigurnost u koju sam se i sama uvjerila. ​Redovito se voze testne vožnje, no nažalost, ista ne može biti u komercijalnoj uporabi”, poručila je 26. travnja Pavičić Vukičević.


Isto tako, prošle subote je na tehničkom pregledu sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala negativno mišljenje zbog prevelike buke. S obzirom na to, projektanti su dužni sanirati taj problem, odnosno izgraditi bukobran koji će dodatno povisiti troškove.

Probne vožnje redovito se provode, a kako to izgleda, pogledajte na videu:

O cijeloj situaciji razgovarali smo s Goranom Radićem, voditeljem projekta izgradnje.

“Ovaj je projekt koncipiran na dosta uporabnih cjelina. Zasad smo dobili dozvole za sve građevine osim za kutnu građevinu i stupove na trasi. U postupku tehničkog pregleda dobili smo pozitivnu ocjenu za sve i to je priloženo predsjedniku povjerenstva koji izdaje uporabnu dozvolu. Ostalo je još mišljenje sanitarnog inspektora i Državnog inspektorata koji su rekli da će se očitovati naknadno, s tim da su im priložena očitovanja buke. Iz Ministarstva zdravstva su priopćili da maksimalna buka u infrastrukturnoj građevni smije pri maksimalnoj brzini biti 65 decibela, a u žičari je izmjereno maksimalno 61 decibela. Sad vijećaju i ne znam što će odlučiti”, kaže nam Radić i naglašava da je Grad Zagreb projekt izveo sukladno građevinskoj dozvoli i izmjenama građevne dozvole.

Otkrio nam je i da na projektu radi 30 djelatnika koji su prošli detaljnu obuku. Upitali smo ga i kada bi se, prema njegovim procjenama, žičara mogla otvoriti za građane.

“Meni je šteta da se to sad ne koristi. Spremni smo na sve izmjene, samo da se građani mogu voziti. Na kraju krajeva, komisija ocjenjuje je li sve izgrađeno po planu projekta i jesu li sva mehanička svojstva zadovoljena. Nema tu previše polemike. Ako je već bilo nekih primjedbi, to se sve prije trebalo riješiti”, tvrdi voditelj projekta i izražava nadu da će se uskoro otvoriti jer ne vidi razlog da se građani ne voze njome.

Komentari