(VIDEO) Pogledajte kako je nastajao novi zagrebački mural posvećen pravom pivaru

Street art scena u posljednjih nekoliko godina plijeni sve više pažnje kako u umjetničkom svijetu, tako i među prolaznicama koji radove street art umjetnika svakodnevno viđaju na ulicama svojih gradova.

Baš poput velikih svjetskih metropola, ulice grada Zagreba krase impresivni murali koji izazivaju pažnju, nose poruku i ulice pretvaraju u muzej na otvorenom dostupan svima koji se neprestano mijenja. Nedavno, Zagreb je postao bogatiji za još jedan mural koji se nalazi na zgradi u Savskoj ulici 159, a kojeg je izradio zagrebački umjetnik Boris Bare. Mural dimenzija 12×12 metara, izrađen je u suradnji s Grif mikropivovarom, piše Journal.

“Sama ideja za izradu murala došla od slogana Imam Grif koji me asocira na sve zanate za koje je potrebna posebna vještina. Želio sam kroz motiv urara čija je vještina rada izrazito sofisticirana i precizna naglasiti važnost svih pojedinačnih vještina. Vjerujem kako će novi mural na zagrebačkom pročelju stavljati osmijeh na lica prolaznika, što je uostalom i cilj street art umjetnosti, a to je da učini svijet oko nas veselijim i ljepšim”, izjavio je Boris Bare, zagrebački street art umjetnik.

Pivo Grif nosi ime po starozagrebačkom nazivu za vještinu ili sposobnost, a novi mural prirodno ga povezuje s tradicionalnim zanatima. Cijela priča nastavlja se i na nedavno predstavljenoj boci Grif Pale Alea na kojoj je prikazan lik kovača.


Boris Bare kroz brojne je projekte već dokazao da „ima grif“ za street art stvaralaštvo. Osnivač je projekta Pimp my Pump kojime je započeo malu revoluciju uličnih umjetničkih intervencija u Zagrebu, a ujedno je i jedan od pokretača i organizatora Art Parka, gdje je kultni zagrebački part postao street art galerija na otvorenom.

Komentari