(VIDEO) OD OVOG BI I SPLIĆANI ZAPLAKALI: Pjesma zbog koje se malo tko nije naježio, sigurno je znate!

Foto: Ana Korenić

Poznata hrvatska pjevačica Zdenka Vučković, koja je svoj vrhunac popularnosti stekla 1960-ih godina, posvetila je Zagrebu pjesmu koja je omiljena melodija mnogim Zagrepčanima, ali i drugim stanovnicima Republike Hrvatske.

Godine 1963. pobijedila je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Zagreb, Zagreb” (“Vraćam se Zagrebe tebi”), koja se danas smatra neslužbenom himnom hrvatske metropole.

“Živim u Sloveniji, al sam odrasel kod bake na Borongaju i za mene je Zagreb najljepši grad na svijetu”, jedan je od komentara ispod pjesme.

Da ovu pjesmu ne vole samo Zagrepčani, jasno su do znanja dali i Splićani koji su priznali kako im je, kada je čuju, toplo oko srca.


“Evo iz Splita sam, ali se naježim od dragosti kada čujem ovu pismu. Zagreb je moj najdraži grad, naravno, posli moga Splita.”

“Lip pozdrav našemu Zagrebu iz Dalmacije… Super su mi ove stare stvari…”

Zdenka Vučković pjevačica je iz doba kada je glas bio najvažniji atribut, a ne sve ostalo, što su i obožavatelji njezine najpopularnije pjesme prepoznali.

“To je bilo kada se pjevačka karijera dobivala glasom, a ne sisama i guzicama.”

“Predivni retro video! Obožavam vizure Zagreba od prije 30-40 godina. Tako je sve pitomo i po mjeri čovjeka. Zagreb u mom srcu zauvijek!”

“Zagrebe, volim te najviše na svijetu!!!”

“Ovu pjesmu si uvijek pjevam u sebi kad se od nekud vraćam u Zagreb. Bio sam po cijeloj Hrvatskoj i svugdje mi je bilo lijepo, ali uz svo dužno poštovanje prema drugim mjestima, Zagreb je jedino mjesto koje zovem domom.”

Komentari