(VIDEO) ‘Ne, ovo nije moguće čak ni u bijedi od države kakva je Hrvatska!’ U nesnosnom prljavom busu prevoze zagrebačke školarce!

Društvenim mrežama počeo se širiti video koji je navodno snimljen u autobusu kojim se učenici jedne zagrebačke škole stradale u potresu prevoze u drugu školu. U videu se vidi kako netko od učenika rukom udara po sjedištu u autobusu iz kojeg izlazi neopisiva količina prašine i prljavštine.

Tim se aubusom navodno voze učenici Osnovne škole Petar Zrinski koja se nalazi u zagrebačkoj Krajiškoj ulici. Njihova škola teško je stradala u potresu pa je Gradski ured za obrazovanje odredio da će dio učenika nastavu slušati u Osnovnoj školi kralja Tomislava Zagreb na Trešnjevci.

Prema planu o preseljenju, dogovoreno je i da će učenike u školu voziti gradski bus koji, najblaže rečeno nije adetkvatan za prijevoz učenika.

“Ne,ovo nije moguće…čak ni u bijedi od države kakva je Hrvatska…javite da je neka zeza, please…”, “bus se nije čistio NIKAD! Sramota djeci uvalili ovaj ćumez”, komentirali su ogorčeni građani.


Iz gradskog Ureda za obrazovanje Grada Zagreba dobili smo odgovor pročelnika Ivice Lovrića u kojem navodi kako je “ugovor za organizirani prijevoz učenika osnovnih škola stradalih u potresu sklopljen s gospodarskim subjektom Čazmatrans promet d.o.o., u skladu s čl. 86., st. 5 i čl. 133, st.1, toč. 3. Zakona o javnoj nabavi.

Spomenuti se ugovor odnosi na organizirani prijevoz učenika osnovnih škola stradalih u potresu i to za mjesec rujan, 2020. godine, odnosno do predviđenog okončanja postupka javne nabave „Prijevoz osnovnoškolske djece na području Grada Zagreba za šk. god. 2020./2021.“, kojeg Grad Zagreb provodi kao središnje tijelo za nabavu za potrebe naručitelja Zagrebački električni tramvaj d.o.o.

Odmah po saznanju o spomenutoj snimci, zatraženo je očitovanje od spomenutog prijevoznika, a jučer ujutro je izvršen i uvid u stanje svih autobusa, pri čemu je ustanovljeno da su autobusi čisti i uredni te nijedan autobus nije u stanju kao na spomenutoj snimci. Fotografije autobusa koji su jučer ujutro prevozili učenike OŠ Petra Zrinskog nalaze se u privitku.

Ističemo kako je Gradski ured za obrazovanje kontinuirano u kontaktu sa svim školama čiji se učenici organizirano prevoze, posebice sa školama stradalima u potresu, te dosad nije bilo nikakvih primjedbi na uslugu organiziranog prijevoza učenika, posebice onih koji bi uključivali čistoću i urednost autobusa”

Uz dopis priložili su i fotografije autobusa:

Komentari