(VIDEO) Divlji Zagreb: Srna je zalutala u dvorište doma za starije blizu samog centra grada, jadna iz njega nije znala izaći!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nije nikakva rijetkost da nestašne životinjice zalutaju u sam centar Zagreba. Prije godinu dana po Markovu je Trgu trčkarala jedna srna koju su lovatale ekipa iz Dumovca i ekipa iz Zološkog vrta grada Zagreba. Osim toga, mnoge životinje koje neki smatraju divljima već su dugogodišnji stanari lokacija po gradu, pa se tako kraj zgrade Plive na Prilazu baruna Filipovića nastanila jedna obitelj pataka, a tamo obitavaju i sive čaplje.

I to nije nije ni približno sve, u krugu grada Zagreba živi na stotine životinjskih vrsta, a što se više primičemo rubnim dijelovima grada, one postaju sve veće, stoga se na krajevima Podsljemenske zone, pogotovo u Markuševcu, često mogu vidjeti i divlje svinje.

Iako takve divlje životinje žive blizu s nas i s nama, vidjeti srnu nadomak centra grada i dalje je vrlo neobičan prizor. Stoga su se korisnici i osoblje doma za starije osobe ‘Duga’ u Prilazu baruna Filipovića nemalo iznenadili kada su u svom dvorištu ugledali pravu pravcatu srnu!

“Srna je dolutala do doma. Budući da sama nije znala izići iz njegova kruga, a postojala je i velika mogućnost da završi pod kotačima automobila, jedan ju je čovjek ulovio i pričekao naš dolazak. Utvrdili smo da je srna dobro te da nema nikakvih vidljivih ozljeda”, obavijestila je ekipa iz Azila Dumovec koja je srnu preuzela i vratila je u šumu.


A kako to izgleda dok se uplašena srna vraća svojoj kući, pogledajte u njihovom videu!

Komentari