VELIKA ČAST ZA SVE ZAGREPČANE: Kravat pukovnija traži nove vojnike i vojnikinje!

Počasna satnija Kravat pukovnije raspisala je upravo natječaj za novake koji bi već od travnja, nakon osposobljavanja, mogli pristupiti ovoj renomiranoj vojno-povijesnoj postrojbi.

Počasna satnija Kravat pukovnije, u sklopu ustanove Academia Cravatica i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, aktualizira povijesne početke kravate, oživljavajući sjećanje na legendarnu hrvatsku laku konjicu iz 17. stoljeća. Vojnici Kravat pukovnije, koji su tijekom godina postali turistička i kulturna atrakcija grada Zagreba, izvode program Smjene straže na Gornjem gradu i u užem središtu Zagreba, odjeveni u replike hrvatskih povijesnih vojnih odora, a sezona im već tradicionalno započinje na Uskrsni ponedjeljak. 

”Pozivamo sve građane koji cijene hrvatsku kulturnu i vojnu tradiciju te kravatu kao hrvatski simbol da se prijave na natječaj kojeg smo upravo raspisali i koji je otvoren do 22. ožujka. Nakon što zaprimimo životopise zainteresiranih, osobno ćemo razgovarati sa svim kandidatima, a potom ih uključiti u selekcijsku izobrazbu koja će trajati do 4. travnja. Nakon osposobljavanja slijedi tradicionalno i ceremonijalno glasovanje za ulazak ponajboljih kandidata u redove naše Kravat pukovnije, a koje će kao i prethodnih godina biti javno“, najavio je Željko Mateječić, zapovjednik Kravat pukovnije.

S obzirom da je posljednjih godina zaista bio dobar interes mladića i djevojaka za pristupanje Kravat pukovniji i ove se godine očekuje jaka konkurencija i velik broj prijava.


 

Donosimo detalje natječaja.

IZBOR PRIPADNIKA KRAVAT PUKOVNIJE 

 

 

  • Vojnik/Vojnikinja Kravat pukovnije – više kandidata (m/ž)

 

Uvjeti: 

  • Državljanin/državljanka RH
  • radna sposobnost
  • punoljetnost
  • potvrda o zdravstvenoj sposobnosti
  • pohađanje selekcijske izobrazbe (bez naknade)
  • posebna znanja/vještine: navesti, ali ne utječu na izbor
  • radna angažiranost u Kravat pukovniji, travanj – listopad 2020. 
  • naknada po satu: 35-45 kn

 

Prijave sa životopisom (doc, docx ili pdf format) molimo slati na e-mail adresu [email protected] do 22. ožujka 2020. 

Više informacija o Kravat pukovniji možete pronaći na: www.kravatpukovnija.com i https://www.facebook.com/Kravat-pukovnija-484740268335544

Komentari