Vatrogasci rade ‘punom parom’ u Zagrebu: Saniraju krovove, uklanjaju dimnjake, evo koliko je intervencija bilo u subotu

Foto: Ana Korenić/Ilustracija

Vatrogasci i dalje pomažu na potresom pogođenom području, a sanira se i u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Ukupno je bilo angažirano 240 vatrogasaca sa 70 vatrogasnih vozila. Ukupno je evidentirano 507 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 136 vatrogasca s 40
vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke,
Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Split te domicilne snage DVD-a.

Zabilježeno je 396 intervencija. Na području VOZ Sisak angažirana su 63 vatrogasca s 18 vatrogasnih vozila lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 62 intervencija. Na području VOZ Petrinje angažiran je 41 vatrogasac s 12 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježeno je 49 intervencije. Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28.12.2020. do dana 16.1.2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko- moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9003 vatrogasca sa 2275 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 10367 intervencija.


Intervencije u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su 16. siječnja imali 27
tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama sudjelovalo je ukupno 155 vatrogasaca sa 63 vatrogasna vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 18 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovao ukupno 71 vatrogasac s 23 vatrogasna vozila.

Komentari