‘STRAH ME OTIĆI DO WC-a, SVA SE TRESEM’ Čitateljica nam opisala kako je doživjela svoj prvi potres, u Zagreb se doselila ovog ljeta

Ilustracija: Zagreb.info

Ragovarali smo s čitateljicom koja se u Zagreb doselila tek ovog ljeta, točnije sredinom kolovoza, i nikad prije nije osjetila potres, barem ne ovakav kakav je hrvatsku metropolu pogodio u ožujku 2020. godine.

Živi sama u malom stanu na Zavrtnici. U ponedjeljak, 28.12.2020. godine, rano ujutro već je bila budna, ali ne i spremna za ustajanje iz kreveta.

“Nešto je počelo pucketati, a bila sam uvjerena da je namještaj, no onda je to pucketanje preraslo u trešnju i lupanje i nisam znala gdje da pobjegnem. Živim na četvrtom katu, zgrada je nova, pa me možda ne bi trebalo vbiti toliko strah, ali svejedno sam skočila iz kreveta i stala nasred stana, čekala sam da taj užas prođe”, govori nam uznemirena djevojka i nastavlja:

“Nisam nikad prije osjetila ovakav potres. Jesam neka sitna podrhtavanja, ali da se sve oko mene trese i da se otvaraju ormari, to nisam doživjela. Na posao idem tek popodne i nadam se da ću se do tada smiriti”, rekla je.


Ne može vjerovati kako su neki ljudi ostali smireni, nazvali je i poslali poruku na WhatsApp, pitali je li osjetila potres, kao da se ništa posebno nije dogodilo. Nju je ovo šokiralo i ne može zamisliti kako bi se osjećala da živi u starijoj zgradi gdje postoji mogućnost da od ovakve nepogode počnu pucati stropovi ili otpadati komadi žbuke.

“Nisam se mogla suzdržati i počela sam plakati, sad je već prošlo 8 sati, ali strah me otići do wc-a, sjedim na kauču i ne želim se pomaknuti, sva se tresem, ne znam kako ću van iz zgrade”, govori nam čitateljica.

Komentari