Stanari Čučerja dogovorili asfaltiranje 300 metara dotrajale ulice, a saniralo se samo 50: ‘U životu takvo nešto nisam vidio’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“U životu takvo nešto nisam vidio”, govori zgroženi stanar Ulice Marije Snježne u Čučerju Damir Strancarić. Naime, djelatnici Zagrebačkih cesta asfaltirali samo 50 metara ulice od planiranih 300, a da situacija bude još bizarnija radovi su počeli na samoj sredini ulice.

Inače, stari dotrajali asfalt propao je zbog korozije uzrokovane oborinskim vodama koje izviru iz tla. Osim što je uništavala asfalt, zamrzavala se na tlu pa bi ulica postala klizalište, piše Večernji.

Osim nelogičnog ponašanja Zagrebačkih cesta, još veći su problem štete na amortizerima automobilima susjeda, a već očajno stanje asfalta dodatno pogoršavaju i kamioni koji prolaze ulicom.

Zagrebačke ceste o problemu nisu odgovorile na upit Večernjeg lista, a Stjepan Pintur, vijećnik u Mjesnom odboru Čučerje, rekao je kako su se za asfaltiranje ove kratke ulice radila dva troškovnika, umjesto jednog. Ovaj potez Pintur smatra nebuloznim, a problem seže još u 2017. godinu kada su tražili troškovnik za izvedbu cijele ulice, a ne samo jednog dijela.


“Ovako ispada i da smo išli pogodovati nekome i asfaltirali mu pred kućom, a druge ostavili s derutnom cestom”, ističe.

S druge strane predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško tvrdi kako je stvar u prioritetima.

“Troškovnici su se radili po etapama i prvo se išlo na asfaltiranje dijela koji je u najgorem stanju”, objašnjava Oniško i dodaje da se nije imalo novca za kompletno asfaltiranje. No, navodi, bageri će se uskoro vratiti i dovršiti započeti posao.

 

 

Komentari