Savom zaplivala tribina Green River Festivala. Jesu li institucije odgovorne za praćenje Save ponovo zakazale?

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Građanka je putem Facebook objave na stranici Zagreb te zove obavijestila o tribini koja je noćas zaplivala Savom. Tribina je postavljena za potrebe održavanja Green River Festivala, a isti je završio još 20. rujna.

Festival se održao u blizini zagrebačkog Hendrixovog mosta, u organizaciji udruge Priroda za sve. U sklopu događaja predstavljen je bogat glazbeni program, brojne radionice te raznolika ugostiteljska ponuda.

Zagrepčanka javlja kako je o tribini obavijestila Hrvatske vode, a oni su ljubazno zahvalili i utvrdili da tribinu vjerojatno neće moći izvaditi jer je daleko od obale. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Noćas je Sava poplavila, a Savom je zaplivala tribina postavljena za potrebe Green river festivala koji je završen još u rujnu. Zvala sam Hrvatske vode da im ovo prijavim (plavna zona je ingerencija Hrv voda). Zahvalili su se na dojavi i utvrdili da budući je tribina daleko od obale, vjerovatno je ne mogu izvaditi. Meni je intersantno da sam ja ovo dojavila u 9 ujutro do kad su Hrv vode već morale znati da se ovo desilo kada bi doista monitorirali zagrebačko plavljenje Save. Pretpostavljam da odgovornost za ovo će pasti na gluhe uši, između Grada, festivala i Hrv voda. Stvar je pomalo smiješna, al zapravo iznova svjedoči da nas od Save čuva samo nasip, a institucije odgovorne za održavanje i čuvanje sigurnosti od Save sigurno ne. I još jednom valja napomenuti, Savu ne treba izazivati, Sava se mora poštovati.”


Komentari