ŠARENILO U ZOOLOŠKOM: Umjetnici su oslikali velike pisanice i pripremili sve za Festival proljeća

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Maksimir pršti od veselih boja, ali ne zbog vjesnika proljećam već zbog pisanica. Umjetnici, učenici i svi s kreativnom “žicom” oslikali su jaja od stiropora koja će povodom Festivala proljeća ukrasiti zagrebački ZOO.

Festival proljeća održavat će se od 20. ožujka do 11. travnja, a s obzirom da se vremenski poklapa s Uskrsom, pisanice su i više nego prikladne. Ova manifestacija slavi buđenje prirode i životinjskog svijeta, a najmlađe očekuje i bogat zabavni program. Vikendima će biti organizirani obilasci vrta s edukatorima koji će posjetitelje uputiti u tajne ornitologije i mladunčadi životinjskog svijeta. Bit će organizirane i brojne zabavne igre za najmlađe.

A kako bi Zoološki vrt bio prigodno ukrašen, pobrinuli su se Boris Bare, Tena Grgić Artena, Tomislava Juroš, Antonija Juroš Vidmar, studenti Akademije likovnih umjetnosti, učenici Privatne umjetničke gimnazije, polaznici Centra za likovni odgoj te članovi likovne udruge Ama Artem, likovne sekcije Artističke unije Hrvatske i udruge Invalida rada Zagreba. Upravo su oni oslikali ogromne pisanice različitim motivima. Našle su se tu razne životinje, cvijeće, nogometne lopte i babuške.

“Nas je jaje asociralo na babuške pa smo stvorili motiv posvećen kumicama kod kojih na placu kupujemo svježe voće i povrće te domaće proizvode. Kumicama smo zahvalni za sve što donose na naš stol za Uskrs, ali i ostale dane u godini”, rekla je jedna od umjetnica za Večernji list.


Oslikavanju su se pridružili i vatrogasci, koji će svojom pisanicom ukrasiti postaju. Svemu će se priključiti i zagrebački obrtnici, koji će svoje radove predstavljati na Zebrinu trgu.

Festival se održava uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera

Komentari