POKAŽITE SVOJU KREATIVNOST: Maksimirski zvjerinjak treba vašu pomoć! U potrazi su za imenom novog stanara, malene zebre

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prije nešto više od mjesec dana u Zoološkom vrtu grada Zagreba na svijet je došla malena zebra, a iz maksmirskog zvjerinjaka ovog četvrtka otkrili su kako je riječ o muškoj zebri i zamolili građane za pomoć.

“Najmlađi član zagrebačke obitelji zebri odlično napreduje. Navršio je mjesec dana, sve je veći i ljepši.  U međuvremenu smo mu otkrili spol, pa vas molimo za pomoć. Do kraja mjeseca predložite malom zebranu ime. Napišite ga u komentar ove objave, a naš će ocjenjivački sud potom suziti izbor na pet vaših najboljih prijedloga. Među tim će imenima konačno ime za prugastog ljepotana izabrati učenici osnovne škole koji pobijede u našem kreativnom natječaju „Upoznajmo zagrebačke zebre“, priopćili su iz ZOO-a.

[TRAŽIMO MU IME] 💙 🦓 It’s a boy!
Najmlađi član zagrebačke obitelji zebri odlično napreduje. Navršio je mjesec dana, sve…


Objavljuje Zoološki vrt grada ZagrebaČetvrtak, 13. svibnja 2021.

 

Osim što možete sudjelovati u davanju imena maloj zebri, oni najmlađi mogu svu svoju kreativnost pokazati u spomenutom natječaju koji je nastao u svrhu promicanja zaštite divljih vrsta, podizanja svijesti o važnosti očuvanja prirode te poticanja promišljanja učenika o važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Natječaj je raspisan danas, a traje do 31. svibnja. Do dvadeset izabranih, najkreativnijih radova bit će predstavljeno na YouTube kanalu, internetskim stranicama i društvenim mrežama Zoološkog vrta. Pobjednički razred osvaja i izlet u Zoološki vrt tijekom kojeg će nadjenuti ime mladuncu zebre, odnosno izabrat će jedno od imena koje završi u užem izboru. Sve detalje pronađite ovdje.

Inače, novi stanar zvjerinjaka potomak je poznatog para  Sabine i Gustava koji budno paze na svog malenog.

Komentari