‘POČETAK RADOVA’ U PARKU NA KNEŽIJI: ‘Primjer kršenja javnog interesa i narušavanja kvalitete života Zagrepčana’

U nedjelju, 18. listopada u parku na zagrebačkoj Knežiji mogli smo gledali umjetnički performans “Početak radova” u organizaciji građanske inicijative Knežija brani park.

“Drago nam je bilo što se radilo o umjetničkim radovima, jer parku prijeti uništenje i početak građevinskih radova kojima bi na mjestu parka niknula osmerokatnica.

    


Podsjećamo, stanovnici i stanovnice Knežije ljetos su se organizirali u građansku inicijativu Knežija brani park i prikupili potpise više od 25 posto stanovnika kvarta protiv izgradnje stambeno-poslovne osmerokatnice na mjestu perivojnog parka i prizemnice na Knežiji. Upravni postupak kojim građani i građanke Knežije osporavaju izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju još uvijek je u tijeku.

Park na Knežiji tek je jedan od primjera kršenja javnog interesa, nepoštivanja mišljenja struke, koja se jednoglasno odredila protiv ovakvog projekta, i narušavanja kvalitete života građana Zagreba.

Umjetnički performans “Početak radova” se kritički postavio prema situaciji te kroz niz simpatičnih i humorističnih elementa, poput korištenja bagera-igračaka ili lažnog nagovaranja publike da kupi još nepostojeće stanove, dočarao što nas čeka ukoliko se ne zaustavi ovo uništenje javnog prostora”, pojasnili su iz građanske inicijative Knežija brani park.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/knezijabranipark

Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/298165494929713

Facebook event: https://www.facebook.com/events/811932592681431

Komentari