Pitate se smije li pas u ZET-ov bus ili tramvaj? Nakon incidenta u kojem je vozač prijetio putniku sa psom, sve je jasno!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Često u javnom prijevozu vidimo preslatke njuškice koje razvesele sve putnike za vrijeme suhoparne vožnje u tramvaju. Prema ZET-ovoj odredbi, prijevoz kućnih ljubimaca je dopušten, naravno uz uvjet da imaju brnjicu ako su viši od 30 centimetara. Isto tako, povodac je obavezan kako se ne bi ugrožavala sigurnost ostalih putnika.

Navedene odredbe poštivao je i gospodin koja se je na društvenim mrežama podijelio izrazito neugodno iskustvo. Naime, gospodin je sa svojim psom u tramvaj ušao, s naglaskom da je pas imao brnjicu, no prisustvo psa u javnom prijevoz itekako je razbjesnilo vozača koji je bez maske tražio da gospodin i njezin ljubimac izađu iz tramvaja.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Evo samo da kažem ljudima da se NE BOJE zaštititi svoje prijatelje na 4 noge, imaju prava ista kao i svi mi.  U nastavku ću vam približiti situaciju od 06.10.2020 koja se zbila u vozilu ZET-a i njihovim vozačem. Naime ušao sam sa svojom kujicom u tramvaj na glavnome trgu gdje mi je doletio vozač i rekao da izađemo jer pas nema brnjicu (koju je zapravo imala ali je bila crna pa ju nije vidio)
VOZAČ KADA JE DOLETIO DO NAS, NIJE IMAO MASKU ALI JE ZATO OPOMINJAO MENE DA MOJ PAS NEMA BRNJICU. Znaci neprimjerenim tonalitetom i radnjom ne nošenja maske svjesno je ugrozio mene i ljude oko mene. Nakon što je shvatio da moj pas IMA brnjicu nastavio je vikati da neće krenuti dok ne izađemo. Nakon apela putnika nazvao sam policiju koja je odobrila nastavak vožnje moga psa jer je bio vezivan po svim propisima ZET-a. Kada smo stigli na Kvaternikov Trg došla je konjica ZET-a (Šefovi dotičnoga) koji su isto zvali policiju (koja je rekla da nema potrebe za izlaskom na teren)
Nakon svega njegovi su mi šefovi rekli da ga odem prijaviti kako bi bio suspendiran jer je kriv upravo on po svim točkama njihovoga reda ali i reda policije pošto je vozač na telefon nazvao policajca koji je došao za 5 min i izvadio mi značku pravosudne policije (znači isto tako zloupotrijebio položaj i ovlasti)
U daljnjem tekstu donosim slike vozača kao i presliku pritužbe kojom je danas smijenjen gospodin vozač..” napisao je gospodin.


Izvor: Facebook

Komentari