Pitali smo Zagrepčane što misle o novom Spomeniku domovini. Mišljenja su podijeljena, neki ga uspoređuju s javnim WC-om

Photo; Ana Korenić

Oko Spomenika domovini vrijednog čak 34,7 milijuna kuna već se danima vode polemike, a mi smo odlučili pitati Zagrepčane kako im se sviđaju “nova vrata grada”, smještena između Poglavarstva grada Zagreba i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Rad arhitekta Nenada Fabijanića na jednoj od najprometnijih lokacija u metropoli nikoga nije ostavio ravnodušnim, a mišljenja su podjeljena.

“Meni izgleda kao da je to ulaz u javni WC. Znam da je izgradnja bila skupa, ali meni uopće ne izgleda skupo. Sve u svemu, ne sviđa mi se”, rekla nam je Iva (29).

Njezina prijateljica Lucija dijeli slično mišljenje.


Photo: Ana Korenić

“Prostor jednostavno sada izgleda hladno, kao i sama konstrukcija. Više mi se sviđalo kada je nekada ovdje bilo zasađeno cvijeće”, poručila je Lucija (33).

Nekima je, pak, sporna simbolika.

“Ovaj zid mi se uopće ne sviđa, a i ne razumijem koja je njegova simbolika. No, slavoluk je dobar. Summa summarum nije mi jasno što ovdje može koštati 40 milijuna kuna”, upitao je Igor (50).

Photo: Ana Korenić

No, pojedinci su ipak pronašli koju riječ hvale za novi spomenik.

“Iako je sama investicija malo preskupa za budžet kojim Zagreb raspolaže, spomenik ne izgleda loše. Ne bih rekao da je promašaj“, objasnio je Dorijan (39).

 

Komentari