OVO JE DIVNO! Mini urbani vodič Zagreba u kineskom izdanju Lonely Planeta

Foto: Pixabay

Kinesko izdanje svjetski priznatog turističkog vodiča Lonely Planet u broju od ožujka donosi vodič o Zagreb s raznim informacijama i naglaskom na ponudama kulture, umjetnosti i lokalne hrane, izvijestili su u petak iz Hrvatske turističke zajedndice (HTZ).

U tom vodiču Zagreb je opisan na simpatičan i živopisan način, a autorica Si Ma Yan izdvaja muzeje, galerije, murale, fasade i ostale oblike ulične umjetnosti na ulicama glavnog grada Hrvatske, koji se na kineskom tržištu prepoznaje kao “grad muzeja”, ocjenjuje direktorica HTZ-ovog predstavništva u Kini Franka Gulin.

Vodič također preporučuje i šetnje parkovima, posjet antikvarijatima te kupnju antiknog nakita u brojnim dućanima i radionicama, dok za smještaj piše da postoje opcije za različite kategorije putnika, od onih s visokim do onih s manjim budžetom. Piše i da je Hrvatska popularna i kao filmska destinacija, prenosi Gulin.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić smatra da je, u situaciji otežanih putovanja s dalekih tržišta zbog pandemije koronavirusa, objava vodiča o Zagrebu važna za zadržavanje vidljivosti i promociju Zagreba, ali i Hrvatske na kineskom tržištu. Putnici iz Kine iznimno cijene turističke proizvode po kojima je Hrvatska međunarodno prepoznata, kao što su kultura, priroda i eno-gastronomija, ističe Staničić.


Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld naglasila je važnost objave takvog mini urbanog vodiča Zagreba u izdanju Lonely Planeta na kineskom tržištu te se nada da će to, unatoč zahtjevnim vremenima u kojima se nalazimo, pridonijeti dodatnom pozicioniranju hrvatskog glavnog grada na kinsekom tržištu.

“Nakon što je Lonely Planet proglasio Zagreb kao Best in Europe 2017. godine, ovo je drugo veliko priznanje za naš grad od strane ovog svjetski priznatog turističkog vodiča”, izjavila je Bienenfeld, ističući i kako su gosti iz Kine oduvijek bili važni za Zagreb.

Iz HTZ-a podsjećaju i kako predstavništvo u Kini stalno provodi aktivnosti promocije i komunicira s kineskim turističkim subjektima.

Komentari