Ovo će vas razveseliti! Uskoro se otvara Kraljičin zdenac, a nudit će se i autohtona zagrebačka jela

foto:medvednica

Omiljeno izletište brojnih Zagrepčana zasigurno je Kraljičin zdenac. Ovaj zapravo snažan izvor pitke vode potoka Kraljevca, a ime je dobio prema legendarnoj nemiloj “Crnoj Kraljici” (pretpostavlja se da je to bila Barbara Celjska, druga žena kralja Sigismunda Luksemburškog).

Ujedno je to i jedna od najposjećenijih lokacija na Medvednici.

Ako rado planinarite na Sljeme ili naprosto uživate u boravku u prirodi, imamo veselu vijest za vas.

Ovo kultno izletište desetak je godina vođeno bez odgovarajuće dokumentacije zbog čega je 2016. tamošnjem restoranu stavljen ključ u bravu. Sudski sporovi vodili su se sve do 2020. godine, a sada je to sve konačno riješeno, te je izletište spremno za nove posjetitelje.


U njega će uložiti ugostitelj Teo Karanušić čiju je ponudu Grad prihvatio na javnom natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora i garaža.

“Nedavno smo baš pokupili ključeve. Još preostaje riješiti papire za koncesiju koju daje Park prirode Medvednica, a u međuvremenu ćemo izletište polako preuređivati. Ljudi su se sada posebice okrenuli prirodi pa je idealno vrijeme za revitalizaciju Kraljičina zdenca”, izjavio je Karanušić za Večernji.

Otkriva da u planu ima i dječje igralište s ljuljačkama i toboganima.

“Budući da sam ovdje odrastao, vidim i sam što ljudima treba kad se šeću Sljemenom. Nema sadržaja za djecu i na tome ću se bazirati. Postavit ćemo, naravno, i klupe za sjedenje, a sve će biti u klasičnom rustikalnom, odnosno drvenom stilu”, objašnjava Karanušić.

“Što se pak restorana tiče, u ponudi ćemo imati klasična i autohtona jela poput štrukli, štrudla, knedla, sladoleda, a za pića planiramo uključiti našu domaću pivovaru Medvedgrad te, naravno, imati i kavu, sokove i ostalu uobičajenu ponudu”, kaže zakupac i otkriva da će imati i program za najmlađe, od maskote medvjeda do filmskih martineja, te predstava za djecu.

Komentari