Ovo će razveseliti roditelje! Otvoren novi dječji vrtić u Središću: ‘Prostor je multifunkcionalan i moderan’

Foto: Grad Zagreb

Novoizgrađeni dječji vrtić u Središću, simboličnim rezanjem vrpce uz pomoć djece koja pohađaju vrtić, otvorila je u utorak aktualna gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević.

Riječ je o objektu namijenjenom za smještaj deset odgojnih skupina – pet jasličkih i pet vrtićkih- ukupne površine 2.135,57 m², a vrijednost investicije iznosi 38.447.975 kuna bez PDV-a.

„Demografska i populacijska politika, odgoj i obrazovanje, gradnja dječjih vrtića i škologradnja doista su prioriteti Grada Zagreba, a upravo je Središće najbolji dokaz tomu.“, kazala je zamjenica ističući kako je u protekle dvije godine upravo u Središću otvoren jedan cijeli centar izvrsnosti i odgojno-obrazovni kompleks, u pravom smislu te riječi – prvo, 2018. godine Američka međunarodna škola, početkom prošle godine Osnovna škola Središće, 111. osnovna škola u Gradu Zagrebu, a danas i dječji vrtić, 230. objekt dječjih vrtića Grada Zagreba, što je 44 objekta dječjih vrtića više nego prije samo 20 godina.

„Otvorenjem ovog dječjeg vrtića povećana je dostupnost i pristupačnost predškolskog odgoja i obrazovanja djeci i roditeljima s područja Središća te unaprijeđen nadstandard u sustavu predškolskog odgoja i obrazovanja Grada Zagreba.“, zaključila je dr.sc. Pavičić Vukičević


Zahvaljujući projektantima, izvođaču radova i svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta zamjenica se prisjetila riječi Erazma Roterdamskog koji je svojevremeno rekao da najveća nada svake zemlje leži u primjerenom obrazovanju mladih.

„Ako ćemo suditi po primjeru Zagreba, pred Hrvatskom je svijetla budućnost!“, kazala je zamjenica.

Otvaranjem ovog objekta zaposleno je i 27 novih djelatnika, te se uime njih, kao i uime svih djelatnika Dječjeg vrtića Zapruđe, prigodno obratila i ravnateljica Daniela Filković.

„Godinu i pol dana nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju ovog objekta u sklopu odgojno obrazovnog kompleksa Središće ostvarili smo cilj, a to je da ćemo našim malim sugrađanima, njih 200 koliko će pohađati ovaj vrtić, moći pružiti najbolje u predškolskome odrastanju. Prostor je multifunkcionalan i moderan, ekološki održiv a uz stručni kadar on je uistinu po mjeri djeteta za njegovo skladno, sigurno i kvalitetno i sretno odrastanje.“, kazala je ravnateljica upućujući zahvalu Gradu Zagrebu i pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Otvorenju vrtića, kojeg je blagoslovio župnik Župe tijela Kristova iz Sopota Ivica Reparinec, prisustvovali su i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zagreb-istok Milenko Arapović i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Središće Sanjica Fresl.

Komentari