OBNOVA OKRETIŠTA: Na Črnomercu postavljeni javni toaleti nakon asfaltiranja i postavljanja novih nadstrešnica

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Obnova okretišta Črnomerec nastavlja se punom parom. Postavljeni su javni toaleti koji će napokon zadovoljiti potrebe brojnih građana koji svakodnevno koriste okretište.

Nakon asfaltiranja okretišta i postavljanja novih nadstrešnica došao je red i na postavljanje javnih toaleta. Bili su prijeko potrebni okretištu kojim svakodnevno prolazi nekoliko tisuća ljudi. Radovi na okretištu trebali su započeti još 2019. godine, ali se s njima stalno odugovlačilo.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Šararit ćemo prije ljeta”, govorio je godinu prije sada pokojni gradonačelnik Milan Bandić. To se nije ostvarilo, s obzirom da je samo za izradu projekta bilo potrebno godinu dana. Projekt je bio izmijenjen zbog dodatnih zahtjeva ZET-a. Osim sanacije asfalta, zamijenjene su dotrajale, hrđave nadstrešnice, koje su svakodnevno prijetile putnicima koji su ispod njih tražili zaklon od kiše ili jakog sunca. Međutim, nove ostakljene nadstrešnice znatno su manje i ne nude zaklon od sunca, tako da će putnicima vjerojatno biti znatno manje od koristi.

Osim nadstrešnica i toaleta, u planu je postavljanje LED svjetala i podzemnih spremnika za otpad. Ukupna vrijednost projekta obnove okretišta iznosi 9.5 milijuna kuna.


Okretište na Črnomercu pušteno je u promet 1980. godine. Nije bilo obnavljano od 1986. godine, a u posljednjih tridesetak godina znatno se povećao broj autobusnih linija. Velike gužve i čekanje i do tri autobusa na jednom peronu svakodnevna su pojava, a s obnovom asfalta građani barem više neće morati hodati po rupama u betonu kako bi stigli do svoje postaje, a javni toaleti napokon su zamijenili Toi-Toi kabine.

Komentari