NOVA ŠKOLA: Đaci iz Pongračevog na jesen sjedaju u klupe, nove objekte dobivaju i drugi kvartovi

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nekoliko zagrebačkih škola i vrtića u procesu je izgradnje i obnove. Stanovnici Pongračevog napokon su se izborili za izgradnju škole koja bi s radom trebala krenuti već na jesen. U tijeku je i rekonstrukcija nekoliko škola.

Nezadovoljni stanovnici Pongračevog morali su peticijom, a zatim i prosvjedom izboriti pravo da im djeca ne idu u školu sve do Selske ceste. Pongračevo je smješteno između potoka Črnomerec i Selske, a od 2008. godine prestiglo je broj od pet tisuća stanovnika. Novi objekt trebao bi biti namijenjen učenicima nižih razreda te činiti područni dio OŠ Augusta Šenoe.

“Plan je da škola bude otvorena do jeseni. Imat će osam učionica, a s godinama bi se trebala dograditi, odvojiti od matične škole i postati samostalna obrazovna ustanova”, potvrdila je za ravnateljica Ivana Sauha za Večernji list.

Gradski ured za odgoj i obrazovanje otkrio je da će uskoro biti dovršena nova škola u Blatu, i to na mjestu objekta koji je napušten. Riječ je također o područnoj školi koju će pohađati đaci iz Blata i Jaruščice, te će time rasteretiti OŠ Savski Gaj.


Osim osnovnih škola, radi se i na vrtićima, tako da bi trebao biti dovršen objekt u Čučerju, s čijim se otvaranjem odugovlači već neko vrijeme. Nove vrtiće trebali bi dobiti Sesvetski Kraljevec, Sveta Klara, Kašina i Žitnjak. Stanovnici Borovja također apeliraju na izgradnju vrtića, s obzirom da djecu moraju voziti u najbliže Folnegovićevo naselje.

Komentari