‘Niskim pobudama i visokim petama’ za opstanak parka na Knežiji: Stanovnici organizirali show za sakupljanje potpisa za peticiju!

Kandidacijska lista Knežija/Facebook

O ideji da usred parka u Ulici Davora Bazjanca nikne osmerokatna stambeno-poslovna zgrada stanovnici Knežije ima se mnogo toga za reći, ali ništa dobro. “Reagirat ćemo ovisno o tome što dobijemo natrag, ali već planiramo nekakvu prosvjednu akciju, mada se još nismo dogovorili u kakvom će obliku biti”, najavila je još krajem srpnja Larisa Petrić, vijećnica u Mjesnom odboru Knežija. Da nabroje što im smeta ovog projekta, kažu njeni susjedi, pričali bi cijeli dan.

A čini se da su jednu od prosvjednih akcija i osmislili – Ulični show cirkuskog kazališta Cirk Pozor odviti će se sutra, 3.9. od 19 do 20 sati u Parku kod DM-a na Knežiji.

“Drage susjede i susjedi,

pozivamo vas na druženje u našem parku kod DM-a na Knežiji.


u četvrtak, 3.9.2020.

od 19 do 20 sati

uz ulični show cirkuskog kazališta Cirk Pozor “Niske pobude i visoke pete”

To je ulični šou kao i svaki drugi – malo trčnja u krug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete.

Ne damo naš park!

Ne damo zelene površine našeg grada.

Na događaju ćemo prikupljati potpise za peticiju protiv izgradnje.”, piše na tiskanim najavama događaja koje se nalaze po Knežiji.

Podsjećamo, jedni su prigovarali da se radi o ekocidu i betonizaciji, dok su drugi istaknuti da bi objekt kvario vizuru kvarta koji čine uglavnom četverokatnice okružene zelenilom, dok treći upozoravaju da bi nakon dovršetka nova zgrada bila toliko blizu susjednima da bi njihovi stanari jedni drugima „gledali u tanjur“, piše Večernji.

Kada su stanovnici čuli da je idejni projekt za izgradnju tog, kako ga zovu, „monstruma“ od zgrade od Gradskog ureda za izgradnju Grada dobio lokacijsku dozvolu, složili su se da će učiniti sve što mogu, pa makar i radili noćna dežurstva u tom parku, samo da se namisao ne ostvari.

Tako su u redovima stajali satima, i to njih dvjestotinjak, samo kako bi potpisali žalbu na dozvolu, koju su potom predali Ministarstvu graditeljstva.

 

Bijesni stanovnici Knežije planiraju prosvjednu akciju: ‘Neće u malom parkiću graditi osmerokatnog ‘monstruma”

 

Komentari