Nema više partijanja kod HNK: Jučer se tamo skupila potpuno drugačija ekipa!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od jučer je službeno ugašeno najveće okupljalište mladih u gradu. HNK se od mjesta kulture na nekoliko mjeseci vikendima pretvarao u noćni klub. Okupljali su se svakakvi klinci, čula se razna muzika, a nerijetko su prolaznike frapirali zvukovi cajki.

Mišljenja oko ovog mladenačkog derneka bila su podijeljena. Dok je neke brinulo nepoštivanje epidemioloških mjera i devastacija okoliša i fasade HNK, drugi u tim okupljanjima nisu vidjeli ništa sporno i podsjećala su ih na okupljanja mladih ispred nekih drugih popularnih lokacija u zagrebačkoj povijesti.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kakvo god mišljenje o tome imali, izgleda da takve prizore Zagrepčani više neće gledati. Nakon što su se mladi jučer ponovo okupili na svom uobičajenom mjestu sastanka, oko 22.30 tamo se skupila potpuno drugačija ekipa.

Policija u pratnji dvadesetak komunalnih redara počela je okupljenu mladež podsjećati da moraju nositi maske i držati distancu, a neke su i popisali. Izgleda da se okupljenima njihova prisutnost nije baš dopala jer je uskoro cijeli prostor oko HNK bio u potpunosti ispražnjen.


Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

No, mladi se nisu predali samo tako, već su se zaputili u drugim smjerovima. Najviše ih se zaputilo na Mažuranac gdje ih je uskoro bilo i više od stotinjak, i tamo su nastavili svoje uobičajene vikend aktivnosti do ranih jutarnjih sati.

Komentari