NEKA SAMO PROĐE OVA JUŽINA: Evo gdje se sve u Zagrebu možete sanjkati, Činovnička livada je zatvorena do daljnjega

Pixabay

Sanjkanje je jedna od omiljenih zimskih aktivnosti, a brdovit okoliš Zagreba nudi brojne lokacije koje će se svidjeti i najmlađima i odraslima. U iščekivanju prolaska južine i ponovnog dolaska snježnog pokrivača, donosimo pregled najpoznatijih zagrebačkih sanjkališta.

Omiljeno izletište Zagrepčana, Sljeme, nudi predivne lokacije za sanjkanje. Najpoznatija je svakako Činovnička livada, smještena na raskrižju Sljemenske ceste. Ime je dobila po Činovničkom domu, danas poznatom kao “Željezničar“. U blizini se nalazi i skijaška staza Bijeli spust. No, sanjkalište na Činovničkoj livadi je zatvoreno do daljnjega zbog pomanjkanja snijega.

“Zbog pomanjkanja snijega sanjkalište na Činovničkoj livadi na Sljemenu je zatvoreno do daljnjega. Zimske radosti na sanjkama i dalje možete doživjeti na sanjkalištu na Cmroku koje ima dovoljno snijega. Hvala na razumijevanju!”, poručuju iz Grada.


Iz centra grada put vodi do Cmroka, vjerojatno najpoznatijeg zagrebačkog sanjkališta. Ime je vjerojatno dobio iskrivljavanjem naziva Smrek, dobivenog zbog toga što ga okružuje šuma smreke. Osim pravog snijega, sanjkalište se redovito uređuje umjetnim snijegom. Do Cmroka se može doći javnim prijevozom, autobusima ZET-a 101, 102 i 105.

Foto: Zagreb.info

Park Maksimir također pruža mogućnosti za snježne radosti. Brojne livade i brdašca omogućavaju sanjkanje koje osobito odgovara najmlađima. Također, pogled na zaleđena jezera zimi je nezaboravan.

Sanjkati se može i nešto bliže Savi. Na Jarunu se nalazi sanjkalište preko puta Redox igrališta na otoku Trešnjevka. I Bundek nudi nekoliko prikladnih spustova.

Foto: Zagreb.info

Osim dvaju jezera, i Savski nasip nudi mogućnost sanjkanja. Trčanje stazom u proljeće i jesen vrlo je lako zamijeniti sanjkama.

Istočno od Maksimira, šuma Dotrščina također nudi sanjkanje u puno mirnijem i tišem ambijentu s netaknutom prirodom. Kome se ne da ići dalje od centra, Dubravkin put nudi idealnu lokaciju za sanjkanje, sa dugačkim i bajkovitim šetalištem.

Komentari