Nećete vjerovati gdje je pauk pokupio čak dva auta u sat vremena! ‘Na ovom se mjestu svakodnevno puni gradski proračun!’

Iako se pauk u Zagrebu može vidjeti gotovo svakodnevno, a Zagrepčani koji su nepropisno parkirali na kraju uglavnom s knedlom u grlu priznaju svoju krivnju i pokorno plate kaznu, ima slučajeva u kojima situacija baš i nije toliko ‘čista’.

Da, ima mnogih situacija u kojima su se građani metropole osjećali prevareno od strane ZagrebParkinga. Takav je osjećaj imao i ovaj čitatelj koji je, tek nakon što je shvatio da njegovog automobila više nema, shvatio i što je zgriješio.

“Parkirao sam jasno označeno parkirno mjesto, uredno unutar bijelih linija iscrtanih na pločniku. Nakon što mi je pauk odnio auto, shvatio sam da je pored tog mjesta postavljen znak za “školski bus”, no on nije imao signalizaciju prema smjeru iz kojeg sam dolazio, a metar i pol od njega stajao je znak za parking koji sam jasno vidio”, priča nam ogorčeno čitatelj.

Iako njegovog automobila nije bilo, ovaj je Zagrepčanin po povratku na to mjesto imao što vidjeti. Pauk je upravo podizao tuđi automobil koji je očito bio parkiran na to isto mjesto nekoliko trenutaka nakon što je njegov odvezen.


Sporni se parking nalazi na Trešnjevci, na Novoj cesti kod broja 92. O slučaju su se oglasili i stanari ove ulice koji kažu da su do nedavno uredno parkirali na ova mjesta i da nisu imali pojma da je to sada zabranjeno, odnosno da se dio parkirališta pretvorio u stajalište za školski autobus.

“Zašto nisu obrisali bijele linije za parking? Mogli su ih iskrižati žutom bojom, ili potpuno ukloniti, kao što je slučaj u svi drugim gradovima. Dok je dizao drugi automobil, djelatnik ZagrebParkinga komentirao je: Koliko ćemo se puta morati ovdje vratiti po neki auto?” Kasnije sam čuo i kako je u posljednjih nekoliko dana ‘pauk’ s tog mjesta pokupio jako puno automobila. Izgleda kao da je to namjerno napravljeno kako bi se preko skupocjenih kazni napunio gradski proračun“, priča nam ovaj građanin koji je svoj automobil iz spremišta na Velesajmu već skupio. No kaznu, kaže, ne namjerava platiti tako olako već će iskoristiti pravo na žalbu.

Već se, kaže, žalio službenicima ZagrebParkinga koji su mu rekli kako oni nemaju veze sa zbunjujućom cestovnom signalizacijom jer je to u nadležnosti zagrebačkih cesta. No u međuvremenu uredno dižu građanima aute bez obzira štoje druga gradska služba na tom mjesto loše obavila svoj posao. Za to kazne, izgleda, nema, a ovaj Zagrepčanin iz gorkog iskustva odlazi s dojmom da se ustvari radi o udruženom podhvatu sestrinskih kompanija, kćeri još uvijek aktualnog Bandića, a sve u svrhu punjenja ispražnjenog gradskog proračuna.

Komentari