Ne znate kamo za vikend? Odmorite se u živopisnoj kućici u blizini Zagreba, i to potpuno besplatno!

Foto: Romeo Ibrišević/punkufer.hr

U idiličnoj prirodi,na samoj grainici sa Slovenijom smjestila se simpatična kućica koja je otvorena 0-24 za sve one željne odmora i istraživanja Žumberačkog gorja.

Vlasnik ove kućice jest  Petar Miljenović, a ujedno i jedan od rijetkih, ako ne i jedini hrvatski ugostitelj koji svoj smještaj iznajmljuje poptuno besplatno. Ova kućica smjestila se pet kilometara uzbrdo sela Grič, ujedno i najnaseljenijeg mjesta na Žumberku. Pokraj kućice nalazi se slikoviti izvor, čija voda utječe u veliku špilju zvana Pogana jama koja je omiljena destinacija za planinare,izletnike, lovce i svakako zaljubljenike u žumberački krajolik. Pogana jama krije i pravu legendu zbog koje ju posjećuju samo oni najhrabiji. Naime, prema legendi ondje je bio ponor u koji je upala starica koja nikada nije pronađena te je jama zbog toga i dobila naziv ‘pogana’ jer obilježava nešto zločesto.

U kučici će vas osim peći i narezanih drva, dočekati ono najvažnije; boca žumberačke rakije i karta Parka prirode Žumberak. Mjesta ima za desetak ljudi, a vlasnik napominje da je to robinzonski odmor. Na raspolaganju je i primamljiva pečenjara.

U budućnosti ću kućicu iznajmiti, ali za sada se ništa ne plaća‘, izjavio je Petar za punkufer.hr, stoga ako ste ljubitelj prirode, posjetite ovu kućicu što prije.


Komentari