Naučite kako snimati film uz mentora Darija Juričana potpuno besplatno!

Izvor: Blank_filmski inkubator

Cijenjena neprofitna udruga za sve ljubitelje filmske produkcije, Blank_filmski inkubator već petnaestu godinu za redom organizira filmske radionice u Zagrebu.

Radionica namijenjena srednjoškolcima potpuno je besplatna, a prijave traju do 9. listopada, te će polaznici već drugi dan, 10. listopada u 17:30 imati prilike naučiti nešto novo na prvom satu.

Izvor: Blank_filmski inkubator

Prijava za radionicu za ostale uzraste traje do 7. listopada, a radionica kreće 9. listopada u 19 sati. Radionice se održavaju u Pogonu jedinstvo mala dvorana, Trnjanska struga 34 (kod Močvare) te u online obliku.

Polaznici će imati priliku proći sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer. Isto tako, na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka: HD kamera, usmjereni mikrofoni, filmska svjetla, profi mikseta.


Početna snimanja bila bi u predavaonici i svela bi se na ilustrativne primjere koji bi se teoretski obrađivali (objektivi, svjetlo, kadar, kompozicija…). Nakon toga sudionici sami izabiru najbolji scenarij i od njega se radi film.

Mentori su iskusni, nagrađivani filmaši: Dario Juričan, Igor Jelinović, Josip Lukić, Jana Piacun, Bojan Radnović, Marko Bičanić, Karlo Vorih, Tamara Bilankov.

Više informacija potražite ovdje.

Zagreb od danas krasi novi mural, oslikan u povodu početka natjecanja otvorenog za sve!

Komentari