Lijepa priča sa siromašnom bakom pala je u vodu: Ispada da ima obitelj i živi u trokatnici!

Ovih je dana Zagrepčane razdragala priča o mladiću koji je tražio siromašnu baku koja prosi na ulici. Zahvaljujući inicijativi Facebook stranice “Zagreb te zove” baka je probađena a cijela je scena susreta mladića i bake objavljena u dirljivom videu.

“Staricu sam prvi put vidio prije dva mjeseca dok je na 30 stupnjeva molila nekog gospodina u odjelu da joj kupi kruh. Muškarac joj je žustro odbrusio, a mi smo je tada pozvali za naš stol”, prisjeća se fotograf Vanja Suzić, koji je iorganizirao potragu za nesretnom staricom.

No, ispalo je da je priča prilično drugačija nego kakvom se isprva činila. Baka uopće nije toliko siromašna, uredno prima penziju te živi u kući na tri kata sa svojom obitelji.

“U razgovoru s bakom Danicom, (tako se predstavila) shvatili smo da baka stalno priča istu priču i osim što traži hranu, nekim ljudima je izmamila i novce. Posumnjali smo da netko baku koristi i tjera na prošnju. Međutim, istina je drugačija. Baka stanuje u trokatnici (javili su se susjedi) u Kopernikovoj ulici. Ima i obitelj. Baka ima i mirovinu”, obavijestili su iz inicijative ‘Zagreb te zove’.


Dodali su i kako su shvatili da baka ustvari “voli” prositi, a za to zna i njezina obitelj koja ništa ne poduzima, jer navodno ne mogu.

“Baka je jednostavno takva. Neki susjedi kažu da je “zločesta” i da izmišlja,a obitelj trpi. Kako god. Uglavnom, ako sretnete baku, počastite je s pecivom. A ovim putem, apeliramo na medije i Centru za socijalnu skrb da poduzme korake”, javljaju iz ove inicijative i pozivaju građane na oprez.

Video koji u srce dira: Fotograf organizirao potragu za siromašnom bakom i vratio joj osmijeh na lice

Komentari