KAOS U REMETAMA: Auti zbog preuske ceste završavaju u grabi, a žičara bi mogla sve zakomplicirati

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Remete se suočavaju s jedinstvenim prometnim problemom. Preuska prometnica izaziva probleme stanovnicima koji moraju izvoditi dobro razrađene manevre kako bi se automobilom spustili u grad, a problem bi mogla dodatno zakomplicirati sljemenska žičara.

Ulica Remetski kamenjak, naime, nalazi se upravo na koridoru do uskoro gotove sljemenske žičare. Kad se žičara otvori gužva u Remetama mogla bi postati još veća, što je dodatno otežati već kompliciranu situaciju. Dva automobila ne mogu se mimoići, što znači da se moraju dogovarati koji ima pravo prolaska. Zbog preuske ulice nerijetko se dogodi da neki auto završi u grabi, ispričali su stanovnici Remeta za Večernji list.

“Tri puta su se kod mene prevrnuli na krov pa sam ih izvlačio iz auta. A sve je to zbog neprilagođene brzine ili zato što tipkaju dok voze”, ispričao je Večernjem jedan od stanovnika.

Proširenje ulice je teško izvedivo s obzirom da bi se trebalo “otkidati” od privatnih zemljišta stanara koji žive pored ceste. Oni predlaži ograničavanje brzine na 30 km/h, te postavljanje ogledala koja bi omogućila preglednost na brojnim zavojima.


HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš zainteresirao se za temu proširenja ulice i Gradu poslao službeni upit. S obzirom na kompliciranost rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, iz Grada predlažu da ulica postane jednosmjerna. To nije rješenje koje se sviđa stanovnicima, jer bi im obilazak dodatno zakomplicirao situaciju.

“Obilazak bi bio kilometrima i trajao barem 20 minuta. Izuzetno je nepraktično. Naše rješenje s ogledalima i ograničenjem brzine mnogo je razumnije, barem dok se ne iznađe trajno rješenje”, rekao je jedan od stanovnika Večernjem listu.

Komentari